Annonce
Alarm 112

Politiet advarer mod svindlere: To ældre kvinder udleverede kort og koder, efter at 'bankens sikkerhedschef' havde ringet

Svindlerne forsøger at få de ældre til at udlevere oplysninger, pinkode og dankort. Arkivfoto: Michael Bager
To ældre kvindre blev torsdag franarret deres hævekort og koder af personer, der ringede og udgav sig for at være "sikkerhedschef i banken". I begge tilfælde blev der hævet femcifrede beløb på kortene. Politiet advarer om, at det vil gentage sig.

Vejle: To gange torsdag eftermiddag blev ældre kvinder i Vejle franarret deres hævekort og koder af svindlere, og det får nu politiet til at gå ud med en generel advarsel, da der kan være gjort flere forsøg af den type.

- Vær nu kritisk, når nogen ringer og præsenterer sig som bankens sikkerhedschef. De har ikke en service, hvor de kommer ud til folk for at hente et hævekort. Det gør politiet heller ikke, understreger vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi.

De to hændelser, politiet har kendskab til, foregik begge torsdag eftermiddag i tiden fra klokken 14 til 15.45. Fremgangsmåden var ens.

Annonce

I begge tilfælde ringede en mand og præsenterede sig som "sikkerhedschef" i banken. Han fortalte en historie om, at dankortet var blevet misbrugt af nogle østeuropæere. For at standse det ville han straks sende en person ud for at hente kortet og koderne, så det kunne blive spærret.

I det ene tilfælde var der den krølle på sagen, at kort efter det første opkald ringede endnu en personfor at bekræfte, at banken sendte en person, som man roligt kunne stole på.

Vær nu kritisk, når nogen ringer og præsenterer sig som bankens sikkerhedschef. De har ikke en service, hvor de kommer ud til folk for at hente et hævekort. Det gør politiet heller ikke.

Mikkel Ross, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi

De to kvinder, der er henholdsvis 94 og 90 år gamle, udleverede både kort og koder, og der blev efterfølgende på begge kort hævet femcifrede beløb rundt omkring.

De to kvinder talte om sagen med deres pårørende, som meldte forløbet til politiet, og desuden opdagede bank og nets også de usædvanlige bevægelser på kontiene. Men det var naturligvis efter, at pengene var væk.

- Det foregår ikke sådan i virkeligheden. Banken skal ikke hente kortet for at kunne spærre det. Typisk vil man blive ringet op, få besked og blive bedt om at klippe kortet i stykker, oplyser Mikkel Ross.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

'Det bliver værst for forældrene': Lederen på en af kommunens største skoler er klar, hvis regeringen beslutter at sende skolebørnene hjem på tidlig juleferie

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Vejle

Det er smart og intelligent: Sådan får man styr på affaldstømningen

Erhverv

Derfor er Vejle-restauratør glad trods udsigten til nye stramninger:  'Det er et lille indgreb'

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Alarm 112

Tre mystiske tilfælde af hærværk: Måske er der en sammenhæng

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Alarm 112

Kvinde ville skifte vognbane og så skete uheldet

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Annonce