Annonce
Vejle

Politiet advarer: Pas på svindlere, hvis du vil have udbetalt de indefrosne feriepenge

Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Vejle: Mange danskere vælger i den kommende tid formentlig at få udbetalt de ellers indefrosne feriepenge.

Og det giver politiet anledning til at advare mod svindlere, der ynder at benytte sådan en lejlighed til at lokke personlige oplysninger ud af folk. Det kan efterfølgende give dem mulighed for at stjæle folks penge.

En af de mest udbredte metoder er "phishing", hvor de kriminelle forsøger at få folk til at sende deres oplysninger over sms, udlevere dem over telefonen eller klikke på et link i en sms eller e-mail og indtaste deres oplysninger på en falsk hjemmeside.

Ofte kontakter svindleren folk uopfordret og udgiver sig for at være fra banken, Udbetaling Danmark, politiet eller andre myndigheder eller virksomheder.

- Men vær nu opmærksom på, at myndighederne og din bank som udgangspunkt ikke ringer eller skriver mails til folk. Deres kommunikation foregår via e-Boks, understreger vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt.

Han opfordrer til, at hvis man får en mail fra nogen, der udgiver sig for at være fra eksempelvis Skat eller Borger.dk, så gør man klogt i at trykke på afsenderens oplysninger.

- Og så vil man tit se, at mailen er sendt fra en underlig hokus-pokus-adresse. Og man skal aldrig nogensinde udlevere konto-oplysninger eller sine NemID-oplysninger til nogen over telefonen eller på mail.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce