Annonce
Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Bilisterne på motorvej E45 troede ikke deres øjne, da de så en person på elløbehjul krydse Vejlefjordbroen tirsdag eftermiddag. Privatfoto
En 50-årig mand krydsede tirsdag Vejlefjordbroen. Det er pivende ulovligt og voldsomt farligt, fordi vindtrykket fra lastvognstog, der kører forbi, sagtens kan vælte en person på løbehjul.

Opdateret med oplysninger fra politiet

Vejle: Adskillige trafikanter kontaktede tirsdag klokken 13.45 politiet, da en 50-årig mand fra Vejle på et el-løbehjul krydsede Vejlefjordbroen i nødsporet.

Ifølge flere bilister, der kontaktede Vejle Amts Folkeblad, kørte den tohjulede trafikant i nordlig retning fra Vinding mod Bredballe.

Annonce

Regler for el-løbehjul

  • Det har siden 1. januar 2019 været lovligt at anvende el-løbehjulet som transportmiddel på cykelstierne i Danmark.
  • El-løbehjul må maksimalt kunne køre 20 km/t, før det er tilladt at færdes i trafikken. Man skal være fyldt 15 år for at færdes alene i trafikken.
  • Man skal som el-løbehjul-bruger følge de færdselsregler, der gælder for cykler. Man må således ikke køre på fortovet, i fodgængerfelter eller på gangstier.
  • Bliver man taget i at køre ulovligt på el-løbehjul, får man udstedt en bøde. Bødens størrelse varierer, afhængigt af hvilken forseelse der er tale om.
  • Typisk vil bøden være på 700 kroner eller 1000 kroner, men bødens samlede størrelse kan være større, hvis man overtræder flere regler på samme tid.

På et tidspunkt var el-løbehjulsløberen flankeret af et par betjente i en hvid politibil, der med blå blink forsøgte at gøre bilisterne på broen opmærksomme på den bløde trafikant i nødsporet og få ham til at stoppe.

Lastvogn gav læ

Også en lastbil trak ind i nødsporet bag løbehjulet i et forsøg på at afskærme den ulovlige brokrydser fra den bagfrakommende trafik.

Vi tog ham med ind på stationen, og han får en sigtelse, for jeg kan afsløre, at man ikke må køre på motorvej med el-løbehjul.

Mikkel Ross, vicepolitiinspektør

Gennem årene har flere forsøgt at krydse broen til fods og på cykel. Senest i 2018, hvor politiet oplyste om en kvinde, som gik i nødsporet på broen i nordlig retning i det sydgående spor.

Kvinden forsøgte at skaffe hjælp, fordi hendes bil var havareret. Hun stoppede sit farlige forehavende, da en patruljevogn fik kontakt med hende og fik hende gennet tilbage i bilen.

Annonce

Der kommer et efterspil

- Vi tog ham med ind på stationen, og han får en sigtelse, for jeg kan afsløre, at man ikke må køre på motorvej med el-løbehjul, siger vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi.


Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce