Annonce
Give

Politiet graver dybt i komasag på healing-center: Bruges der ulovlige stoffer, og var det derfor, kvinden kollapsede?

Centret Healing Rejser drives af Bjarne Padavaya Roursgaard og hans kone Susanne Rousgaard. Centret er lige nu under efterforskning, fordi det åbenlyst tilbyder det ulovlige stof ayahuascha, og fordi en 68-årig kvindelig gæst i starten af oktober blev alvorligt syg under en seance på stedet. Foto: Jim Hoff
Sydøstjyllands Politi er i fuld gang med at efterforske omstændighederne bag en 68-årig kvindes alvorlige kollaps hos en shaman i Kollemorten, der tilbyder alternativ medicin og udrensnings-kure.
Annonce

Kollemorten: Centret Healing Rejser i Kollemorten og dets indehaver Bjarne Padavaya Roursgaard er i øjeblikket mål for en politimæssig efterforskning.

Healing Rejser reklamerer på internettet med "åndelige rejser", der indebærer indtagelse af det ulovlige psykedeliske stof ayahuasca.

Den første weekend i oktober blev en 68-årig kvinde så syg under en "kur" på centret, at hun måtte lægges i medicinsk koma på Odense Universitetshospital. Først efter nogle døgn lykkedes det lægerne at stabilisere hendes tilstand.

- Jeg kan ikke udtale mig konkret om den verserende straffesag, fordi vi er i gang med at efterforske. Og der er en del aspekter af den konkrete hændelse, som vi ikke har fået fuldt belyst endnu, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Efterforskningscenter Sydøstjylland.

- Man kan sige, at vi lige nu er i gang med at få klarlagt, nøjagtigt hvad der er sket, og hvorfor kvinden blev syg, tilføjer politiinspektøren.

Bjarne prøver gerne nye ting selv

Stifter og ejer af Healing Rejser Bjarne Padavaya Roursgaard, skriver følgende om sig selv på healingcentrets hjemmeside:

  • "Guider med stor empati og indføling. Er selv erfaren Rejser og har derfor erfaring med de elementer, Rejsende møder på deres rejser. Bjarne har gennemført kurset “Advanced Curandero Initiation Course” i Perus regnskov og tager hyppigt tilbage til Peru for at studere Shipibo-traditionen og fortsætte sin træning og personlige udvikling." 
  • "Han har af Shipiboerne modtaget navnet Showanbeso. Foruden træningen i regnskoven har Bjarne også fulgt en ny tids shaman-træning hos Shamanhulen i Danmark."
  • "Foruden at være shaman er Bjarne også spirituel psykoterapeut og kombinerer viden fra flere forskellige terapeutiske uddannelser såsom hypnoterapi, interspirituel trainer, body movement terapi og derigennem tilpasser terapien til den enkelte klient. Bjarne har speciale i traumeterapi og Ayahuasca-assisteret terapi (transpersonel/para psykoterapi)."
  • "Bjarne har arbejdet med personlig udvikling i mange år og har også studeret forskellige tantriske traditioner. Han tænker ud af boksen og er ikke bange for at prøve nye ting selv."

Avisen har henvendt sig til Sydøstjyllands Politi for blandt andet at få svar på, hvordan en lokal virksomhed kan reklamere helt åbenlyst med tilbud om indtagelse af ulovlige stoffer.

Annonce

Alt skal kunne bevises

- Der er ingen tvivl om, at ayahuasca er ulovligt og hører under lov om euforiserende stoffer, slår Jesper Bøjgaard Madsen fast.

-  Men der er et stykke vej fra, at nogen skriver noget, til at man kan skride ind. Politiet bliver nødt til at have beviser på, at der rent faktisk er indtaget ulovlige stoffer, og i den konkrete sag er vi ved at undersøge, om det konkrete stof er blevet brugt. Næste spørgsmål bliver, om det kan bevises, forklarer Jesper Bøjgaard Madsen.

- Politiet kan ikke bare lige lukke en virksomhed. Det kræver en helt særlig hjemmel, slår politiinspektøren fast.

Annonce

Ejer vil ikke udtale sig

Han vil ikke skyde på, hvor længe efterforskningen kommer til at vare.


Der er et stykke vej fra, at nogen skriver noget, til at man kan skride ind. Politiet bliver nødt til at have beviser på, at der rent faktisk er indtaget ulovlige stoffer.

Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør


Vejle Amts Folkeblad har forsøgt at kontakte center-ejer Bjarne Roursgaard for at få en kommentar til den aktuelle politieefterforskning, men han ønsker ikke at udtale sig.

Man kan på centrets hjemmeside læse, at et weekendophold med "guidet rejse" med indtagelse af ayahuasca-drikken koster mellem 3000 og 4000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce