Annonce
112

Politiet i Vejle til efterlyst rapper: Meld dig selv, Jamaika

Jamaika (Sharmarke Omar Ali) på scenen under Roskilde Festival 2016. Nu er han efterspurgt i en ganske anden sammenhæng. Foto: Ida Marie Odgaard/RitzauScanpix
Politiet i Vejle har ledt efter rapperen Sharmarke Omar Ali, med kunstnernavnet Jamaika, siden knivstikkeriet i oktober.

Vejle: Det er ikke kun Syd-og Sønderjyllands Politi, der leder efter den 24-årige Sharmarke Omar Ali.

Efterforskningscenter Midt i Vejle har også ledt efter den vejlensiske rapper, siden knivstikkeriet i Esbjerg, der fandt sted 6. oktober.

Det bekræfter vicepolitiinspektør Carsten Thostrup.

- Det forlyder, at han kan være i Vejle af og til, så det er meget relevant, at vi leder efter ham, og vi har ledt efter ham i en periode qua hændelsen i Esbjerg, fortæller vicepolitiinspektøren.

Han tilføjer, at eftersøgningen fra politiets side fortsætter ufortrødent, efter at offentligheden nu er blevet bedt om hjælp. Dog har man endnu ikke haft held til at komme i kontakt med Sharmarke Omar Ali, som bruger kunstnernavnet Jamaika, når han udgiver rapmusik.

Det er dog ikke for sin musik, at den 24-årige er kendt hos politiet i Vejle. Det er derimod for hans kriminelle fortid - og nutid.

Derfor bringer politiet en efterlysning

Syd- og Sønderjyllands Politi ønsker ikke at komme med ret mange oplysninger om det knivstikkeri, der fandt sted i Havnegade i Esbjerg den 6. oktober.

Men selvom det 23-årige offer kun blev lettere kvæstet, har man altså vurderet, at der er grundlag for at efterlyse den 24-årige Sharmarke Omar Ali i offentligheden med navns nævnelse og fotografi.

Dette gør man med grundlag i retsplejelovens §819, hvor der står:

"Er der særligt bestyrket mistanke om, at en person, hvis identitet er politiet bekendt, har begået en lovovertrædelse, der efter loven kan medføre fængsel i 1 år og 6 måneder eller derover, kan politiet efterlyse den pågældende gennem presse, radio, fjernsyn eller ved anden form for offentlig efterlysning, såfremt dette må antages at være af afgørende betydning for strafforfølgningens gennemførelse eller for at forebygge yderligere lovovertrædelser af tilsvarende grovhed."

Meld dig selv

Hos politiet i Vejle opfordrer vicepolitiinspektør Carsten Thostrup den 24-årige Sharmarke Omar Ali til at melde sig selv.

- Så vi kan komme videre, siger han.

Mens politiet endnu ikke har hørt fra Sharmarke Omar Ali, så har advokat Mads Kjær Jensen, Vejle, som tidligere har forsvaret vejlenseren, været i kontakt med ham umiddelbart efter knivstikkeriet i Esbjerg.

Det oplyser advokaten til Vejle Amts Folkeblad.

- Jeg var i kontakt med ham i dagene efter, at han blev efterlyst, men har p.t. ikke kontakt med ham, siger Mads Kjær Jensen.

Mads Kjær Jensen kommer formentlig ikke til at forsvare den 24-årige rapper i den aktuelle sag fra Esbjerg.

I al fald bekræfter den landskendte forsvarsadvokat Michael Jul Eriksen, Aarhus, over for Vejle Amts Folkeblad, at Sharmarke Omar Ali har anmodet om at få ham som forsvarer i forbindelse med denne sag.

- Jeg kan oplyse, at han nægter sig skyldig, lyder det fra Michael Juul Eriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce