Annonce
Give

Politiet kom i undertal

Pressedækningen var intens fra starten, da den mobile politistation torsdag åbnede ved Superbrugsen i Give. Betjentene Kirsten Michaelsen og Frank Sejerskilde havde besøg af Mikkel Nielsen og to tvstationer foruden VAF. Foto: Børge Larsen
Nærpolitiet kunne konstatere, at ferien også har ramt det borgernære politiarbejde. Men to tv-stationer og lokalpressen var på pletten fra start og senere kom borgerne også.

Give: Det var næsten for en tom parkeringsplads, nærpolitiet torsdag formiddag trak den nye markise ud på den mobile politistation.

Men forgæves var det ikke. Dels kom der let regn, så markisen sikrede, at nærpolitiets materiale kunne stå i tørvejr på campingbordet. Dels var pressen mere massiv til stede end de borgere, som nærpolitiet gerne vil i kontakt med for at hjælpe dem med råd og dåd.

Seancen på parkeringspladsen ved SuperBrugsen blev dækket af TV3, der er i færd med at optage en serie om politiets mange forskellige arbejdsopgaver og ikke mindst forskellige arbejdssteder: Onsdag på Limfjorden, torsdag på parkeringspladsen i Give.

Også TV Syd havde fundet vej til Give og naturligvis var også VAF på plads. Så tre medier, to betjente og en mobil politistation var sammen med en enkelt ung mand til stede klokken 9.30.

- Men det blev faktisk en rigtig god dag, for senere kom der en del mennesker, som gerne ville tale med os, siger den lokale landbetjent Frank Sejerskilde.

Han havde fået assistance af Grindsteds betjent Kirsten Michaelsen. Da de klokken 11 pakkede sammen i Give, flyttede de mobilstationen til Jelling og senere på dagen var de på plads ved Bryggen i Vejle.

Der er ikke de store forbrydelse at opklare på et sådant arrangement. Formålet er primært at vise borgerne, at politiet findes, og at de er der for at hjælpe. Politiet vil gerne genopbygge rollen som en ven, borgerne kan regne med og trygt henvende sig til.

Men ind imellem kan også en sådan aktion give resultater.

- Da vi var kørt fra Fredensgade kom vi forbi Huset, hvor et par ukrainske borgere stort set kørte lige i armene på os. Jeg ved endnu ikke helt, hvad der kom ud af det, for sagen blev overtaget af nogle kolleger, fortæller Frank Sejerskilde.

I krydsild. En betjent og et skudklart kamera kan virke overvældende på børn. Også selv om de kender betjenten privat. Foto: Børge Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce