Annonce
Hedensted

Politiet om sognegårdsballade: - Det stikker af, og vi skal have det stoppet

Lørdagens voldsomme episode ved Sognegården i Hedensted, hvor en gruppe unge udøvede hærværk og var truende overfor både gæster og personale, bliver taget meget alvorligt af politiet. Privatfoto
En gruppe unge menneskers hærværk og truende adfærd ved en 60 års fødselsdagsfest på Sognegården i Hedensted er genstand for en politimæssig efterforskning, som meget vel kan munde ud i flere sigtelser. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Hedensted: - Det stikker af, og vi skal have det stoppet. Vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Stig Simonsen, er klar i mælet, da han bliver bedt om en kommentar til lørdagens voldsomme episode i Hedensted.

Sydøstjyllands Politi måtte lørdag aften rykke ud til Sognegården i Hedensted, hvor et 60 års fødselsdagsselskab blev groft forulempet af en gruppe unge mennesker, der dels udøvede hærværk på Sognegården og dels truede personale og gæster med vold.

Flere tilfælde af hærværk

Episoden opstod i kølvandet på flere tilfælde af hærværk i Hedensted. Blandt andet på kirkegården, ligesom pavillonen ved petanque-banerne ved Østerbrogade er blevet jævnet med jorden af kommunen efter omfattende og gentagne tilfælde af hærværk af og svineri ved denne pavillon.

Trykkeriparken, der ligger klos op ad Sognegården, rammes også jævnligt af hærværk. Så sent som natten til tirsdag fik en personbil skåret begge dæk i højre side op i Søparken i Hedensted.

Annonce

Brandslukning, eller..?

Spørgsmålet er, om politiet kun agerer brandslukkere i øjeblikket - som tilfældet var ved Sognegården lørdag aften - eller om der sker en koordineret indsats, der også involverer kommunen, for at få styr på den gruppe af unge, der står bag de mange tilfælde af hærværk. Avisen har stillet vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Stig Simonsen, netop det spørgsmål.

- De anmeldelser, vi har modtaget i sognegårds-sagen, tager vi naturligvis meget seriøst, og jeg kan sige så meget, at vi i samarbejde med kommunen er i fuld gang med en forebyggende indsats overfor den gruppe af unge, som der er tale om. Vi ved godt, hvem det er, vi skal have fat i, siger Stig Simonsen.

Annonce

Lokalkendskab vigtigt

I den forebyggende indsats spiller de lokale betjente i Hedensted en særlig rolle.

- De har det lokalkendskab, der skal til for at få styr på det her. For der skal styr på det. Det er stukket af, og det er naturligvis ikke en adfærd, vi som ordensmagt vil tolerere. Vi er i gang med det og skal nok få det løbet op. Borgerne i Hedensted skal naturligvis kunne være trygge, uanset hvor de opholder sig, siger Stig Simonsen.

Borgerne i Hedensted skal naturligvis kunne være trygge, uanset hvor de opholder sig.

Stig Simonsen, vicepolitiinspektør i Sydøstjyllands Politi

Han siger videre, at man fik fat i nogle af de unge allerede lørdag aften, og at der pågår en politimæssig efterforskning i sagen, som meget vel kan munde ud i flere sigtelser.

- Vi ser på sagen med meget stor alvor, fastslår Stig Simonsen.


Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce