x
Annonce
Fredericia

Politiet om tryghedsindsats i boligområder: Det er ikke noget, vi kan løfte alene

Både politiet men også andre relevante myndigheder gør meget for at skabe tryghed i boligområder som eksempelvis Korskærparken, mener Morten Anker Jensen fra Sydøstjyllands Politi. Arkivfoto: Palle Herløv.
Et samspil mellem borgere, kommunen, politiet og andre aktører er med til at fremme trygheden i boligområder som Korskærparken, fortæller Morten Anker Jensen fra Sydøstjyllands Politi. Og politiet er allerede i gang, mener han.

Fredericia: Der arbejdes fortsat med en række initiativer, der skal virke tryghedsskabende i blandt andet Korskærparken.

Det fortæller Morten Anker Jensen, der er linjechef for Beredskabet ved Sydøstjyllands Politi.

I sidste uge fortalte Louise Selmer, der bor i Korskærparken, til Fredericia Dagblad, at hun har oplevet en stigende utryghed ved at bo i området. En del af hendes kritik omhandlede, at hun ikke følte, politiet havde taget hendes henvendelser seriøst. Blandt andet var hun skuffet over, at politiet blot bad hende sende en mail, efter hendes to sønner angiveligt var blevet slået.

Morten Anker Jensen ønsker ikke at kommentere på den konkrete episode. Han bekræfter dog, at politiet efterfølgende har været i kontakt med Louise Selmer, og at det ikke kun skyldes, at hendes historie er blevet fortalt i avisen.

- I nogle af de er sager skal vi have involveret vores SSP (kriminalitetsforebyggelse red.) og PSP (forebyggelse af socialt udsatte og psykisk syges kriminalitet red.) Det er svært at stille snorlige op, om vi kommer ud med det samme, eller vi afventer det og får noget mere at arbejde med. Men det, at vi ikke kommer, betyder ikke, at vi ikke arbejder på sagen, siger Morten Anker Jensen.

- Jeg kan godt forstå, hvis hun føler, at hun bliver frustreret over, at vi ikke kommer. Men det vender tilbage til, at vi vurderer den enkelte sag og måske får involveret nogle sociale myndigheder, fordi der kan være noget om det konkrete miljø. Generelt tager de en vurdering herinde, og jeg kan bare se, at vi har fulgt op på den efterfølgende.

Annonce
Der er de her særlige indsatser, hvor man sammen med beboerforeninger og boligforeninger mødes og laver forskellige tiltag. Det er ikke noget, vi kan løfte alene. Det er man nødt til at være fælles om

Morten Anker Jensen, Sydøstjyllands Politi

En fælles indsats

Fredericia Dagblad beskrev i december sidste år, at tal fra den helhedsplan, der skal danne grundlag for at løfte Korskær- og Sønderparken viser, at tilliden til politiet blandt beboerne i Korskærparken faldt i perioden fra 2016 til 2017. Desuden står der i rapporten, at der er over dobbelt så mange beboere i Korskærparken, der har været sigtet i en sag, end det er tilfældet for borgere i resten af Fredericia.

Dengang fortalte politiet, at der er sat gang i en række tiltag, der skal øge tilliden til politiet. De initiativer arbejder man fortsat med, understreger Morten Anker Jensen og fortæller, at politiet på den måde ønsker at skabe mere tryghed for beboerne i eksempelvis Korskærparken.

- For det første vil vi gerne have, at borgerne synes, vi er ude i deres område. Vi kan ikke være over hele byen med alle folk, men man kan rette henvendelse, og så kommer vi forbi. Det kan både være med vores bus, og det kan være, fordi man ønsker en hastighedshenvendelse eller noget færdselskontrol. Så vi kommer faktisk en del ud også i Korskærparken – både efter borgerhenvendelser men også efter vores egen vurdering, når vi selv synes, det er nødvendigt, siger Morten Anker Jensen.

Han har ikke konkrete tal på, hvor mange gange politiet har været forbi Korskærparken de seneste måneder, men han påpeger, at politiets indsats blot er en del af et større samarbejde.

- Der er de her særlige indsatser, hvor man sammen med beboerforeninger og boligforeninger mødes og laver forskellige tiltag. Det er ikke noget, vi kan løfte alene. Det er man nødt til at være fælles om – både med borgerne, men også med myndigheder og boligforeninger, så det er et ordentlig sejt træk. Ingen kan gøre de her ting selv, siger Morten Anker Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce