Annonce
Alarm 112

Se video: Mindst syv betjente til stede ved retten, da sigtet i Nørretorv-sagen blev fremstillet

24-årig mand fra Vejle nægter sig skyldig i grov vold og bortførelse. Blev mandag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens og varetægtsfængslet i knap fire uger.

Horsens: Mindst syv betjente fra Sydøstjyllands Politi var til stede, da en 24-årig mand fra Vejle mandag kl. 9 blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens og varetægtsfængslet frem til 9. juni.

Han er sigtet for at være den sidste af de fire formodede gerningsmænd, som politiet mistænker står bag et voldsomt overfald mod den 20-årige Tobias Sebastian Jødal fra Horsens tirsdag 11. maj. Et forhold han, i lighed med de øvrige sigtede, benægter.

Ofret blev tirsdag aften erklæret klinisk død af lægerne på Aarhus Universitetshospital. Han blev dog holdt kunstigt i live af en respirator frem til mandag, hvor han blev erklæret både hjerne- og hjertedød.

Annonce

Mens de tre andre formodede gerningsmænd, der er mellem 21 og 29 år og ligeledes fra Vejle, blev anholdt og varetægtsfængslet kort efter overfaldet i sidste uge, havde den 24-årige gemt sig for politiet.


Vi har nogle sigtede, der ikke vil udtale sig til politiet og nogle forskellige modstridende forklaringer.

Bianca Trøjborg, anklager


Flugten stoppede søndag, da han kl. 16.06 blev anholdt i en bil ved en tankstation i Fredericia

Med i bilen var to kvinder fra Vejle. De er begge sigtet for at have hjulpet en anholdt med at holde sig skjult, oplyser vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi.

De fire mænd, som politiet mener står bag grov vold mod og bortførelse af en 20-årig mand fra Horsens, er nu alle varetægtsfængslet i sagen. Mændene er sigtet for at have smidt den 20-årige ind i bagagerummet på den bil, de efter overfaldet flygtede i. På Nørretorv kørte de galt, flygtede fra stedet og efterlod den 20-årige mand hjælpeløs. Foto: Mads Dalegaard

Iført dna-tøj og mavebælte

Den 24-årige mand var iført politiets dna-dragt, badesandaler og mavebælte til håndjern, da han mandag morgen blev ført ind i retsbygningen.

Uden for retsbygningen stod flere betjente og bevogtede bygningen. Også indenfor var der betjente både i og uden for retslokalet.

Den 24-årige selv forholdt sig roligt i retslokalet, gabte højlydt flere gange, men rejste sig på et tidspunkt, inden dommeren ankom, op for at vise sin hænder frem til sin forsvarer.

- Det er gamle skader. Det kan jeg dokumentere, erklærede han, inden han satte sig tilbage på sin plads midt i retslokalet.

Annonce

Modstridende forklaringer

Via sin forsvarer lod han vide, at han nægter sig skyldig.

Om han har afgivet forklaring, er uvist, da dørene til grundlovsforhøret herefter blev lukket for offentligheden.

Det var anklager Bianca Trøjborg, Sydøstjyllands Politi, der bad om dørlukning  - både grundet sagens karakter, og fordi efterforskningen kun er i sin indledning.

- Og så har vi nogle sigtede, der ikke vil udtale sig til politiet og nogle forskellige modstridende forklaringer, lød det fra anklageren.

Annonce

Kvinde fortsat sigtet for medvirken

Foruden de fire mænd fra Vejle er en 28-årig kvinde, ligeledes fra Vejle, også sigtet i sagen.

Hun blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag i sidste uge sammen med to af mændene.

Her kom det frem, at hun er sigtet for at have hentet dem, da de flygtede fra den bil, de forulykkede i på Nørretorv. Desuden er hun sigtet for medvirken til vold og bortførelse.

Kvinden blev løsladt efter grundlovsforhøret, men vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen oplyser, at politiet har opretholdt sigtelserne mod hende.

Den 24-årige nu varetægtsfængslede mand har ikke kæret fængslingen, oplyser anklageren.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

KLUMME

Motionscyklister sætter livet på spil, når de fylder hele vejen - jeg oplevede det selv og tænkte: 'Hvordan pokker er det, I cykler?'

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Annonce