Annonce
forside

Politiet: Tricktyverier kommer i stimer

Politiinspektør Carit Andersen opfordrer til, at man altid anmelder tricktyveri, uanset om man kun er blevet snydt for et lille beløb, eller det bare er blevet ved forsøgt. Arkivfoto

Selvom man føler sig taget ved næsen og dum, så skal man ikke afholde sig fra at anmelde tricktyveri til politiet, understreger politiinspektør Carit Andersen.

Annonce

Vejle: Tricktyve udnytter groft den godhed og tillid, som bor i de fleste, når de beder om hjælp med det ene formål at narre penge fra folk.

Det kan afholde nogle af ofrene fra at melde episoderne - ikke mindst, fordi de måske kun har mistet et småbeløb, eller fordi de slet og ret føler sig så dumme, at de ikke har lyst til at fortælle til alt for mange, at de er blevet taget ved næsen.

Men det er vigtigt at anmelde tricktyveri. Det understreger politiinspektør Carit Andersen fra Sydøstjyllands Politi.

- Hvis folk ikke anmelder det, så får vi ikke det gode signalement af den mulige tricktyv eller muligheden for at rykke på det, siger politiinspektøren.

Annonce

De kommer, og de flytter sig igen

Hans oplevelse af tricktyveri er, at det er et fænomen, som rammer politikredsen i stimer.

- Modus er ofte, at der er tale om nogen, der ikke har bopæl i Danmark, men som kommer her og laver de her tricktyverier koncentreret i en periode et bestemt sted. Og så flytter det sig, siger Carit Andersen og fortsætter:

- Derfor handler det om at komme ud og være synlig og aktiv efterforskningsmæssigt, når det sker.

Han synes ikke, at statistikken for tricktyverier de seneste år ser alarmerende ud.

- Tallene ligger meget på samme niveau i det generelle perspektiv, men udfordringen er, at når bølgen er der, så er problemet meget konkret og nærværende, og derfor er vi nødt til at være opmærksomme, så snart der kommer en stime af tricktyverier.

- Derfor har vi brug for, at folk giver sig til kende, så vi har noget arbejde med, lyder opfordringen fra politiinspektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce