Annonce
Alarm 112

Politiets sigtelse: Tre mænd bag videresalg af over et ton hash, der blev sendt til Norge i flyttekasser

Fire mænd, tre af dem fra Horsens, blev onsdag morgen fremstillet i grundlovsforhør sigtet for handel med over et ton hash. De nægter sig skyldig. Arkivfoto: Morten Stricker
Fire mænd i alderen 38 til 49 år, tre af dem fra Horsens, blev onsdag morgen fremstillet i grundlovsforhør sigtet for omfattende narkosmugling. Tre af dem er sigtet for i alt 1147 kg hash og 26 kg skunk, mens den fjerde, en mand på 45 år, er sigtet for at have modtaget 50 gram kokain på parkeringspladsen ved Østbirkhallen. Alle fire nægter, men blev varetægtsfængslet i fire uger.

Horsens: Den store retssal D måtte tages i brug, da Retten i Horsens onsdag morgen tog hul på et mere end syv timer langt grundlovsforhør med fire mænd, der sigtes for omfattende narkosmugling fra Danmark til Norge.

Mændene er i alderen 38 til 49 år. Den ene, der er 46 år, kommer fra Randers. De tre øvrige er fra Horsens-området.

Ifølge sigtelserne er der tale om over et ton hash, der blev overdraget i flyttekasser til en lastbilchauffør, der kørte hashen til Norge. Overdragelsen er sket på flere kasser i Horsens og Randers og på forskellige datoer sidste år.

Annonce

Den 46-årige randrusianer er sigtet for i to tilfælde at have overdraget henholdsvis 100 kg og 125 kg hash til lastbilchauffør. Det gjorde han 16. januar og 14.-15. marts 2021 ved et truckcenter i Randers.

Politiet fandt 226 kg hash hos 38-årig horsensianer

En 38-årig mand fra Horsens tegner sig, ifølge politiets sigtelse, for 922,8 kg af den hash, der blev smuglet til Norge.

Da han blev anholdt tirsdag formiddag, fandt politiet 226 kg hash på en adresse på Torstedalle.

Han erkender besiddelse af hashen som det eneste.

Det er politiets opfattelse, at han 7.-8. februar sidste år overdrog 260 kg hash i 10 flyttekasser til en lastbilchauffør. Det skete på en adresse på Marsalle. Hashen skulle fra Danmark til Norge.

14.-15. februar 2021 overdrog han samme sted 150 kg hash fordelt i fem flyttekasser.

Samme mængde blev sendt afsted 28. februar - også fra Marsalle.

Og 21.-22 marts 2021 sendte han, ifølge politiets sigtelse, 136,8 kg hash i fem flyttekasser afsted til Norge fra Marsalle.

De sidste fire forhold nægter han.

Annonce

Skunk afsendt fra Vandværksvej

En 49-årig mand fra Horsens  er sigtet for at have modtaget, opbevaret og i ét tilfælde videresendt i alt 26 kg skunk/marihuana.

12.-13. september 2021 videresendte han 10 kg skunk på en adresse på Vandværksvej i Egebjerg.

26.-27. september 2021 modtog han en stor kasse med 16 kg skunk. Kassen opbevarede han i et skur bag en garage på Vandværksvej, fremgår det af sigtelsen.

Han er også sigtet for, den 30. maj sidste år, at have overdraget 50 gram kokain til en 45-årig mand fra Horsens. Overdragelsen  skete ved højlys dag, omkring kl. 16, på parkeringspladsen ved Østbirkhallen.

Den 49-årige nægter alle forhold.

Også den 45-årige mand fra Horsens, der sigtes for at have modtaget de 50 gram kokain med henblik på videresalg, nægter sig skyldig.

Annonce

Samarbejde mellem Danmark og Norge

Det er National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), det, der tidligere hed Særlig Efterforskning Vest, der - i samarbejde med den norske politienhed Kripos- står bag efterforskningen af narkoringen.

Tirsdag slog politiet til i en koordineret aktion i Randers og Horsens, hvor de fire mænd blev anholdt inden for få minutter omkring kl. 10.

Det er politiets opfattelse, at alle fire har forbindelse til en større narkosag, hvor to mænd på 43 og 44 år fra Horsens allerede er varetægtsfængslet. De to blev anholdt 3. oktober sidste år.

Under grundlovsforhøret den følgende dag, 4. oktober, erkendte den 44-årig mand fra Horsens sin rolle i sagen. Her er sigtet for at af flere omgange at have kørt hash og skunk fra Danmark til Norge. I et enkelt tilfælde transporterede han 180 kg hash i sin lastbil. Andre gange var mængderne noget mindre.

Den 43-årige mand nægtede, fremgik det af grundlovsforhøret, som Horsens Folkeblad dækkede.

Annonce

Forbindelse til en tidligere sag

Sagen, der nu efterforskes, har tråde til en tidligere sag, hvor to andre mænd fra Horsens i 2020 blev straffet med fængslet i 13 og otte år for at have smuglet 25 kg kokain og flere hundrede kg hash fra Danmark til Norge.

I den forbindelse blev også en række personer i Norge idømt lange fængselsstraffe for deres rolle.

Annonce

Dørene blev lukket

Under onsdagens grundlovsforhør blev dørene lukket, da sigtelserne var blevet læst op.

Begrundelsen for dørlukningen er, at der er tale om omfattende narkokriminalitet, og at der fortsat er personer både over og under i hierarkiet på fri fod.

Efter grundlovsforhøret, der varede mere end syv timer, blev alle fire mænd varetægtsfængslet i fire uger.

NSK's anklager Morten Rasmussen oplyser, at den 49-årige mand fra Horsens og den 46-årige mand fra Randers har kæret fængslingen til Vestre Landsret.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Alarm 112

Hverdagshelte får dusør af politiet: Reddede flere menneskeliv

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce