Annonce
Vejle

Politiker om ny ghettolov: 'Det er hårdt og bombastisk'

Vejle Kommunes daginstitutioner ser, ifølge Torben Elsig-Pedersen (R), formand for børne- og familieudvalget, på nuværende tidspunkt ikke ud til at blive ramt af den nye ghettolov, der træder i kraft 1. januar. Arkivfoto: Mette Mørk
Den nye ghettolov, der træder i kraft ved årsskiftet, betyder, at højst 30 procent af de nye børn i daginstitutionerne må komme fra udsatte boligområder. Flere daginstitutioner landet over risikerer at lukke. Vejle går dog fri i denne omgang.
Annonce

Vejle: 1. januar træder den nye ghettolov i kraft. Loven fastslår blandt andet, at højst 30 procent af nyoptagede børn i daginstitutioner må komme fra udsatte boligområder.

Formålet med loven er at sikre, at børn fra udsatte boligområder kommer i dagtilbud, hvor der tales dansk, og hvor der er mulighed for at skabe gode miljøer.

I mange danske kommuner har man dog søgt dispensation fra de nye regler, da loven kan resultere i, at flere daginstitutioner tvinges til at lukke.

Ifølge Torben Elsig-Pedersen (R), formand for børne- og familieudvalget i Vejle Kommune, er loven dog på nuværende tidspunkt ikke en udfordring i Vejle Kommune, da man selv i de mest pressede daginstitutioner akkurat kan ramme en sammensætning af børn, der lever op til 30-procents kravet. Det kan dog ændre sig.

- Vi vil følge udviklingen tæt, da det jo kan være, vi senere hen havner i en situation, hvor det bliver nødvendigt at søge dispensation. Men prognosen lige nu er, at det godt kan håndteres, siger han.

Det er en hård og bombastisk lov, Christiansborg har sat i værk. Der er jo ikke noget mærkeligt i, at forældre søger daginstitutioner i det nærområde, hvor de bor. Det gør vi jo alle sammen.

Torben Elsig-Pedersen (R), formand for børne- og familieudvalget

Annonce

Bombastisk og et resultat af en fejlslagen boligpolitik

Selvom kommunen på nuværende tidspunkt ikke står med samme udfordringer som mange af landets andre kommuner, så forholder Torben Elsig-Pedersen sig kritisk til loven. En lov, han kalder "bombastisk" og "et resultat af en fejlslagen boligpolitik".

- Det er en hård og bombastisk lov, Christiansborg har sat i værk. At tro, at man kan løse en fejlslagen boligpolitik, man har lavet for mange år siden, ved at anvende hårde midler over for børnene og daginstitutionerne, har jeg svært ved at forstå. Der er jo ikke noget mærkeligt i, at forældre søger daginstitutioner i det nærområde, hvor de bor. Det gør vi jo alle sammen, siger han og tilføjer:

- Så loven er efter min overbevisning et resultat af en fejlslagen boligpolitik, hvor man fra Christiansborgs side har har følt sig magtesløs og nødsaget til at indføre den her ghettolov med voldsomt stramme restriktioner.

Loven blev vedtaget af et politisk flertal i den foregående valgperiode, hvor den daværende VLAK-regering indgik en aftale med Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi er i kamp mod uret!

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce