Annonce
Billund

Politikere ønsker dobbelt så mange penge til cykelstier

De lokale politikere ser gerne, at de får endnu flere penge til rådighed til at etablere nye cykelstier. Arkivfoto
Hvis det står til medlemmerne af teknik- og miljøudvalget, skal den pose penge, der hvert år er til rådighed til etablering af cykelstier, være dobbelt så stor.

Billund Kommune: Der skal bruges dobbelt så mange penge på at lave nye cykelstier. Det mener i hvert fald politikerne i Billund Kommunes teknik- og miljøudvalg, som derfor går ind til efterårets budgetforhandlinger med et ønske om at fordoble puljen til cykelstier fra de nuværende fire millioner kroner om året til otte millioner årlige kroner.

- Det er et område, som vi har stor opmærksomhed på. Udvalget vil gerne arbejde for, at der bliver lavet flere stier, siger Per Nyhus (DF), som er formand for teknik- og miljøudvalget.

At politikerne ønsker beløbet til nye stier fordoblet, er der en ganske særlig grund til.

- For et par år siden blev der skrevet ind i budgetaftalen, at der skulle arbejdes for at få flere penge til stier. Efterfølgende blev det årlige beløb sat ned til fire millioner kroner, så der er lidt frustrationer over, at det aldrig er blevet til noget med den tilkendegivelse, fortæller Per Nyhus.

Annonce

Det er et område, som vi har stor opmærksomhed på. Udvalget vil gerne arbejde for, at der bliver lavet flere stier.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Masser af forslag

Ved budgetforhandlingerne, der finder sted i løbet af de kommende par måneder, vil der være massevis af idéer og forslag, som ender med at blive skudt til hjørne eller slet ikke blive en realitet af den simple årsag, at pengene kun kan bruges en enkelt gang. At der sagtens kan findes projekter inden for cykelstier for otte millioner kroner om året, er udvalgsformanden slet ikke i tvivl om.

- Forslagene i stikataloget render op i 60 millioner kroner, så det vil under alle omstændigheder tage nogle år, før det hele er gennemført. Og det er ikke alle forslag til nye stier, som er med i stikataloget, siger Per Nyhus.

Senest har politikerne besluttet at udvide projektet omkring udvidelsen af Grenevej og etablere cykelsti hele vejen mellem Hejnsvigvej og Koldingvej. En beslutning, der koster mange penge.

- Det gav et stort indhug i puljen, at vi nu skal have lavet cykelsti langs hele Grenevej, men det giver alligevel god mening at lave den, for vi får meget sti for pengene, siger Per Nyhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce