Annonce
Vejle

Politikere bakker op bag ønske om helhedsplan

I forslaget til kommuneplan for 2017 til 2029 er det brune område udlagt til byggeri af op til 600 boliger, mens de blå områder langs motorvej E45 er forbeholdt industri i næsthøjeste belastningsklasse. Kort fra kommuneplanforslaget

Lars Aarup (DF) vil undgå et nyt Planetby problem, og Morten Skovlund, der er lokalrådsmedlem i Skibet og S-kandidat vil have lokalråd ind tidligt i udviklingsproces

Annonce

Vejle: Helhedsplan før nybyggeri.

Sådan lyder ønsket fra lokalrådet i Hornstrup. Som avisen kunne fortælle i denne uge, er der planer om op til 600 nye boliger i et helt nyt kvarter mellem Store Grundet og Kirkeby. De lokale repræsentanter er glade for udsigten til nye borgere - men ønsker en samlet plan før de første huse skyder op på markerne ved Viborgvej.

Det ønske bakker Dansk Folkepartis Lars Aarup op. Det mangeårige medlem af teknisk udvalg peger på byudviklingen i Uhre-Hover området som et skrækeksempel. Her er Planetbyen skudt op med et løfte om en ny forbindelsesvej, så trafikken ikke i så høj grad kom til at belaste de eksisterende veje på Uhrhøj.

Men vejen er endnu ikke kommet - her snart 20 år efter, at de første planer om det op til 500 boliger store villaområde blev lanceret i. Det skal man lære af, mener Lars Aarup:

Plan for 600 boliger

I forslaget til ny kommuneplan for Vejle Kommune lægges der op til et helt nyt boligområde mellem Store Grundet og Kirkeby i Hornstrupområdet. Fuldt udbygget vil der være plads til op mod 600 boliger.I samme kommuneplan er naboområdet mellem Viborgvej og motorvejen udlagt til industri i klasse 6 - den næstmest belastende for omgivelserne. Det skisma har lokalrådet i Hornstrup peget på i et høringssvar til kommuneplanen, hvor der også efterlyses holdbare trafikløsninger.

I forbindelse med andre store boligprojekter i blandt andet Børkop, Skibet og på Uhrhøj efterlyser borgerne de trafikløsninger, der burde have været på plads inden byggeriet. Så sent som i denne uge gjorde nye borgere i Børkop opmærksom på brudte løfter om sikre skoleveje.

Det er her på markerne på vestsiden af Viborgvej det nye boligkvarter vil skyde op af jorden. Foto: Kaare Johansen
Annonce

Frygter ny Jellingsag

- Når områder bebygges eller udlægges til et formål, skal helhedsplanen også være der. Det fortæller samtidigt naboerne, at der er fod på følgevirkningerne fremadrettet, lyder det fra DF byrådsmedlemmet.

Han frygter både for trafikproblemer og de miljømæssige konsekvenser, hvis kommunen holder fast i, at området lige på den anden side af Viborgvej skal forbeholdes industri i den næsthøjeste forureningsklasse:

- Vi skal for alt i verden undgå en ny Jellingsag, lyder opfordringen fra Lars Aarup med henvisning til problemerne omkring foderfabrikken Fermentation.

Fra sidelinjen har byrådskandidat og tidligere lokalrådsformand Morten Skovlund fulgt debatten. Han stiller op for Socialdemokratiet til valget i november. Og skulle det lykkes at få en af de 31 pladser i byrådet, vil han forsøge at få kommunens 27 lokalråd tidligt ind i planlægningen:

- Det er vigtigt at lytte til folk, der har det lokale kendskab. Hvis jeg bliver valgt ind, kender jeg jo ikke forholdene omkring Karlskov. Men jeg er klar til at tale med folk, der kender området, når der skal træffes beslutninger, siger Morten Skovlund

Annonce

Politikere på bustur

Indtil foråret var han formand for lokalrådet i Skibet. Nu er han menigt medlem. Men via arbejdet har han erfaret, hvor svært det kan være at skabe den rigtige infrastruktur, når først boligbyggeriet er i fuld gang:

- I dag står Skibet med trafikproblemer, fordi der ikke er taget højde for dem, siden udbygningen startede for 40 år siden. Man er nødt til at tænke langsigtet og i rette tid også når det gælder skole og fritidsfaciliteter. Derfor er det rigtigt, at lokalrådet går på banen nu, siger Morten Skovlund.

Lokalrådet i Hornstrup nøjes ikke med at sende breve til politikerne, høringssvar og tale med avisen. Inden for den nærmeste fremtid modtager medlemmerne af teknisk udvalg og natur- og miljøudvalget en invitation:

- Vi vil gerne tilbyde alle politikerne en bustur rundt i området. På den måde vil vores forslag give mere mening for dem, siger lokalrådsmedlem Anders Friis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce