Annonce
Vejle

Politikere dømte kran ude - firma undskylder og prøver med alternativ

Det er den høje kran i baggrunden, som Ajos nu vil erstatte med en model i samme højde som kranen i forgrunden. Arkivfoto: Kaare Johansen

Ajos har ansøgt Vejle Kommune om at få lov at opsætte en lavere kran som erstatning for kran på 48 meter.

Annonce

Vejle: I starten af september fik virksomheden Ajos på Søndermarken besked på at pille en 48 meter høj kran ned.

Kranen var opstillet ulovligt og skulle fjernes, konstaterede et flertal af politikerne i teknisk udvalg efter en længere sagsbehandling.

Både den høje kran og en 16 meter lavere søsterkran var opstillet i strid med den gældende lokalplan for området ved Godthåbsvej. Firmaet fik dog lov til at beholde den lavere model, hvis Ajos lovede at fjerne reklamer og ulovligt lys fra kranen.

Siden har firmaet, der indretter byggepladser og udlejer skurvogne og kraner, sendt en ny ansøgning. Ajos har brug for to kraner. Derfor ønsker man nu at få lov at erstatte den høje kran med en model på 32 meter - samme højde som den kran, firmaet fik dispensation til i september.

Virksomheden har forklaret, at uden krandækning af området vil det ikke være muligt at udføre virksomhedens aktiviteter.

Teknisk forvaltning til politikerne i sagsfremstillingen fra september
Mens den nuværende kran er en traditionel byggekran, vil afløseren være af denne lidt anderledes model. Højden er godt 30 meter. Illustration fra dagsordenen
Annonce

Ajos beklager

Ifølge oplysningerne til teknisk udvalg beklager Ajos det tidligere forløb. Firmaet erkender, at det har fejlet i forbindelse med opsætningen af kranerne - især opsætningen af den høje kran uden tilladelse. Nu håber firmaet så, at man kan få tilgivelse og tilladelse til at sætte den lavere kran op.

De to nuværende kraner er traditionelle byggekraner. Det bliver den nye ikke. Hvis Ajos får opbakning i teknisk udvalg, erstattes den høje kran af en ny model, der kan opfylde de krav til løftehøjde og vægt, som firmaet har.

Ajos gør i sin ansøgning opmærksom for, at der er brug for to kraner på pladsen. Ellers kan firmaet ikke håndtere mængden og størrelsen af det materiel, der findes på pladsen.

Annonce

Naboklager

Det var især klager fra naboerne, der i sin tid overbeviste et flertal på fire ud af syv politikere i udvalget om, at den høje kran skulle fjernes. Naboerne var i forvejen vrede over, at Ajos havde stillet en kran på 32 meter op, selvom grænsen i planen for området lød på 28 meter. Dengang sagde den konservative næstformand i udvalget Kim Hesel:

- Jeg mener, at sagen viser, at det ikke altid er nemmere at få tilgivelse end tilladelse.

Spørgsmålet er så, om politikerne er klar med yderligere en tilladelse i form af en dispensation. Det afgøres på udvalgsmødet tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce