Annonce
Billund

Politikere er enige: Lokalplan for området ved tom Davidsen-bygning skal ses efter i sømmene

Som genbo til travbanegrunden ligger den tidligere Davidsen-ejendom på et strategisk væsentligt sted på en indfaldsvej til Billund. Derfor bør kommunen se nærmere på, om lokalplanen giver mulighed for den rigtige anvendelse af området, lyder det fra politisk side. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, 11. januar 2022.
Området mellem Kløvermarken og Vejlevej, hvor Davidsen senest har haft forretning, ligger godt i forhold til Billunds bymidte og en ny kommende bydel på travbanegrunden. Lokale politikere er enige om, at lokalplanen for området skal ses efter.

Billund: Der skal fra politisk kigges nærmere på, om området ved Vejlevej og Kløvermarken er udlagt til de rigtige formål. Det er der enighed om blandt byrådets partier.

Siden Davidsen lukkede sin forretning i Billund, har den store ejendom stået tom, og selvom ejeren har været i dialog med flere interesserede lejere, har det skabt udfordringer, at lokalplanen for området ikke giver mulighed for etablering af eksempelvis en dagligvareforretning.

Fra alle byrådets partier lyder det, at der bør blive set nærmere på den lokalplan, der ikke er ændret siden vedtagelsen i 1991.

Annonce

- Fordi der kommer en ny bydel, skal vi have kigget på, hvad der skal være på den indfaldsvej. Så lokalplanen er noget, vi skal have prioriteret. Men begge sider af vejen skal hænge sammen, så vi skal have en snak om, hvad der giver mening, siger Mads Helbo (V), der er medlem af tekik-, miljø- og kulturudvalget, hvor sager om lokalplaner tager deres begyndelse.

Tudetosset

Ulrich Kristensen (Lokalpolitisk Forum) kalder det "tudetosset", at der ikke må ligge eksempelvis en dagligvareforretning på stedet.

- Hvor skal vi placere en dagligvareforretning i midtbyen? Man kan dårligt få en parkeringsplads i midtbyen, så det er svært at se, hvor de skal placere sig, siger Ulrich Kristensen, der gerne ser, at en lokalplan for området giver mulighed for mere blandet erhverv, end det er tilfældet i dag.

Der er flere ting, der taler for, at vi er nødt til at udvide bymidten.

Allan Munk Nielsen (K)

- Det skal være sådan, at dem, der måtte have lyst til at drive virksomhed i området, skal have mulighed for det. For der er ved at være fyldt godt op i midtbyen, siger han.

Annonce

Ikke afvisende

Flere af medlemmerne af teknik-, miljø- og kulturudvalget er enige i, at den mere end 30 år gamle lokalplan trænger til et tjek.

- Jeg kan ikke tage stilling til lige nu og her, om der skal ligge en dagligvarebutik, men selvfølgelig skal vi kigge på lokalplanen. Bygningen skal da helst bruges til noget fornuftigt, siger Arne Spangfort Christensen (S).

Davidsen lukkede efter halvandet år

  • I foråret 2020 blev dørene slået op til Davidsen i ejendommen, hvor Optimera tidligere hørte hjemme.
  • Men blot halvandet år senere - i efteråret 2021 - valgte Davidsen at lukke sin forretning, da man havde mistet troen på, at det ville blive muligt at skabe en rentabel forretning i Billund.

Per Nyhus (DF), der indtil for få uger siden var formand for udvalget, kan godt se en dagligvareforretning i ejendommen i fremtiden.

- Området ligger godt i forhold til den nye bydel, så jeg er slet ikke afvisende. Hvis vi ikke vil være med til at udpege nye områder, vil vi heller ikke være med til at udvikle byen. Så vi er nødt til at kigge på det, hvis vi vil udvikle byen, siger Per Nyhus.

Annonce

Genbo til ny bydel

Dagligvareforretninger må kun ligge i bymidten, og det er således, som reglerne på nuværende tidspunkt er skruet sammen, ikke muligt for en dagligvarebutik at placere sig længere ude ad Vejlevej end Super Brugsens nuværende placering.

I løbet de kommende år skyder en helt ny bydel imidlertid op ved Nordmarksvej, hvor der hidtil har været travbane, og her kan området langs Vejlevej blive en form for bindeled.

- Der er flere ting, der taler for, at vi er nødt til at udvide bymidten. Der er også allerede dagligvareforretninger, der er begyndt at brede sig ud ad Vejlevej. Men det er vigtigt, at man får belyst og undersøgt, hvad der er rigtigt at gøre, siger Allan Munk Nielsen (K), der er enig med sine byrådskolleger i, at lokalplanen bør have et servicetjek.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formanden for teknik-, miljø- og kulturudvalget, Simon Nicolajsen Jørgensen (S).

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce