Annonce
Fredericia

Politikere fik status fra politiet efter skuddrab

Fredag aften var der mindesammenkomst i Korskærparken for den skuddræbte 24-årige. Flere byrådspolitikere deltog for at demonstrere fællesskab. Mandag aften fik de og de øvrige i byrådet en status fra politiet om sagen, og hvad der gøres for at genoprette trygheden. Arkivfoto: Søren Gylling
Sydøstjyllands Politi gav mandag aften byrådet en status på sagen om sidste uges drab på en 24-årig i Korskærparken. Både den aktuelle efterforskning og forløbet op til. Politiet har sat massive ressourcer ind i sagen, og politikerne fik blandt andet vished for, at visitationszonerne virker.
Annonce

Fredericia: I kølvandet på skuddrabet på den 24-årige mand i Korskærparken for en uge siden, modtog byrådspolitikerne mandag aften en redegørelse i sagen fra politiet. Det skete for lukkede døre.

- Det er en forfærdelig og meget voldsom sag, så derfor var jeg glad for, at politiet så hurtigt kunne møde op og tage en dialog om hele episoden. De har rykket mange ressourcer ind i efterforskningen og på at genskabe tryghed i området, og de skal nu have lov at gøre deres arbejde, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

- Politiet har meldt ud, at der er tale om uro mellem grupperinger i byen. Ser du Fredericia som en bandeby?

- Det gør jeg helt sikkert ikke. Kriminaliteten har været faldende over de seneste år, og vi kender stadig ikke den endelige konklusion på, hvad der lå bag skuddrabet. Det må vi afvente, siger Jacob Bjerregaard.

Rundt om fra partierne var der ros for den indsats, politiet har ydet i forbindelse med efterforskningen og efterfølgende for at genskabe trygheden.

- Politiet har gjort et rigtig godt og hurtigt stykke arbejde. Det er afgørende, at vi i vores by kan føle os trygge, og det hjælper visitationszonerne med til, siger Venstres gruppeformand Peder Tind.

Loyal to Familia og Fredericia

I september 2018 trådte et forbud mod at være tilknyttet bandegrupperingen Loyal to Familia i kraft.

Som det første sted i landet slog politiet til mod en gruppe unge i Fredericia, som på åben gade bar tegn på, at de var tilknyttet grupperingen.

De unge blev anholdt og sigtet for at være medlem af LTF.

Unge med LTF-logo på tøjet havde gjort sig bemærket i byen, ligesom der flere steder blev malet bandens kendetegn på lygtepæle og mure.

Forbuddet mod at være medlem af LTF blev i januar i år prøvet ved Københavns Byret.

Byretten afgjorde, at banden skal opløses, men sagen blev anket til landsretten.

Sagen forventes at ende i højesteret, før det står endelig klart, om tilknytning til LTF er ulovligt.

Annonce

Hjælp politiet

Susanne Eilersen (DF) udtalte kort efter skuddrabet, at hun undrede sig over, at der ikke var advarselslamper, der havde blinket.

- I aftes (mandag aften, red.) fik vi at vide, at ingen havde troet, at situationen ville udvikle sig så voldsomt, at det kunne ende, som det gjorde. Vi fik ridset situationen op, som politiet ser det, og jeg gik i hvert fald fra mødet med en følelse af at være oplyst og en tro på, at der er ro på, siger Susanne Eilersen.

Sydøstjyllands Politi har indtil videre planlagt, at visitationszonerne i Korskærparken og indenfor voldene skal opretholdes til slutningen af marts.

- Det kan også være med til at stresse dem, der eventuelt kunne have tanker om at reagere på det, der er sket. Desuden har almindelige borgere også mulighed for at gå direkte til betjentene, som er i området, hvis de ønsker at dele viden eller føler sig utrygge, siger Susanne Eilersen.

Hun gentager også gerne den opfordring, politiet kom med overfor politikerne.

- De appellerer til alle, der ser eller hører noget, om at kontakte politiet, siger hun.

Annonce

Ærlige tilbagemeldinger

Peder Tind ser mandag aftens orientering som et skridt mod en åbenhed fra alle parter om at holde hinanden orienteret om stort og småt.

- Vi er nødt til at være ærlige i de tilbagemeldinger, vi giver hinanden. Hvis vi ser noget stikke ud, så skal vi dele den viden. Det er ligegyldigt, om det handler om misbrug, bander eller andet. Det er helt afgørende, at vi skal turde tale åbent om, hvad vi ser, så vi kan handle på det alle parter, siger Peder Tind.

Jacob Bjerregaard forestiller sig også et skærpet samarbejde med politiet.

- Vi har allerede i dag en tæt dialog, men det er naturligt, at vi efter en så voldsom episode har et ekstra fokus på det, lyder meldingen fra borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce