Annonce
Vejle

Politikere: Folkemødet var de 150.000 skattekroner værd

I 2013 havde avisens tegner, Julius, denne kommentar til det årlige Folkemøde på Bornholm.

Medlemmer af byrådets seniorudvalg, sundhedsudvalg, borgmestre og embedsfolk var blandt de 100.000 deltagere på Folkemødet. Deltagelsen har givet politikerne masser af inspiration.

Vejle: Vi har kun deres ord for det. Men spørger man en lille håndfuld af Vejle Kommunes deltagere i Folkemødet på Bornholm, var udflugten til Solskinsøen de 150.000 skattekroner værd, som kommunen har brugt til formålet.

- Vi fik inspiration med hjem - blandt andet om nye boligformer for ældre, lyder det stort set med en mund fra Holger Gorm Petersen (NB) og Gerda Hagemann (DF), da avisen beder de to politikere om et eksempel.

De to er formænd for henholdsvis senior- og sundhedsudvalget. Derfor var Real Danias indlæg om nye boformer relevant:

- Vi så, hvordan man i fremtiden kan indrette boliger, så folk kan vælge, hvor de vil bo sammen med andre og blive der hele livet - uden at skulle på plejehjem, siger Gerda Hagemann.

Mødet på klippeøen

Årets Folkemøde var det syvende i rækken. Siden starten i 2011 har arrangementet vokset sig stort - i år med over 100.000 deltagere.Det er første gang, Vejle Kommune deltager officielt. En 24 politikere og embedsfolk stor delegation var med ved den fire dage lange begivenhed. I den forbindelse stod kommunen blandt andet bag en debat om Alzheimers.

De to udvalg, der deltog, har hentet pengene på den konto, hvert udvalg har til møder og repræsentation. Ifølge udvalgsformand Holger Gorm Petersen (NB) er det lykkedes at holde udgiften på de 2.000 kroner per døgn, der var budgetteret med.

For stort

Den slags inspiration vil politikere typisk også kunne hente til de årlige møder, som Kommunernes Landsforening arrangerer. Men som Holger Gorm Petersen siger, er programmet på Folkemødet med over 3.000 arrangementer og debatter mere varieret:

- Der er utrolig meget at vælge imellem. Og vi bidrog jo også selv med et arrangement om Alzheimers. Her er vi langt fremme i Vejle Kommune - og på Folkemødet gælder det jo både om at lade sig inspirere og inspirere andre.

Netop de mange arrangementer er viceborgmester Søren Peschardts (S) anke mod mødet på klippeøen:

- Det er blevet for stort i mine øjne. Det er næsten umuligt at overskuet programmet og vælge det rigtige. Hvis jeg skal afsted igen - hvad jeg ikke er sikker på - så vil jeg i hvert fald bruge mere tid på at planlægge, siger Søren Peschardt.

Selv bidrog han faktisk til programmet. Han var en del af en paneldebat om sociale klausuler i kommunale udbud:

- Arrangørerne havde læst sig frem til, at vi har haft den diskussion i Vejle Byråd. Derfor var jeg med sammen med personale repræsentanter fra blandt andet Arriva, ISS og kommunaldirektøren fra Ikast Brande Kommune, fortæller Søren Peschardt.

Annonce

Indflydelsesrig direktør

Søren Peschardt var en del af det, han kalder borgmesterdelegationen. Det dækker over, at også borgmester Jens Ejner Christensen (V) havde taget turen til Bornholm.

- Jeg var der kun en enkelt dag - men nåede da at deltage i en paneldebat med udgangspunkt i Benjamin Barbers teori om, at det er verdens borgmestre, der bør sætte dagsordenen i verden. Det er så nok mest set på verdensplan, lyder det beskedent fra Vejles førstemand.

Ved Folkemødet fremhæver han særligt chancen for at tale med en række indflydelsesrige personer. Han fik blandt andet en halv times snak med Real Danias topchef Jesper Nygaard. Fonden er en af de store investorer i projekter rundt omkring i kommunerne. Og som borgmesteren siger:

- Det er jo godt at sikre sig, at de ved, hvor vi bor. Det er altid lettere, når man har talt ansigt til ansigt.

En række embedsfolk var også blandt kommunens 24 deltagere. Både kommunaldirektør Niels Ågesen og stadsarkitekt Lisbet Wolters var inviteret med i paneldebatter.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce