Annonce
Erhverv

Politikere giver foderfabrik tilladelse til større skorsten

Teknisk udvalg i Vejle Kommune tog tirsdag eftermiddag stilling til en ansøgning fra foderfabrikken European Protein, der gerne vil opføre en skorsten på 25 meter. Arkivfoto: Mette Mørk

Foderfabrikken European Protein har fået dispensation til at opføre en ny skorsten, der er 25 meter høj.

Annonce

Jelling: I dag står der en 12 meter høj skorsten på marken ved siden af European Protein, der producerer proteinfoder til primært grise.

Men nu har politikere i Vejle Kommune givet lovet til, at der fremover kan være en dobbelt så høj skorsten på 25 meter ved fabrikken. Det skal blandt andet være med til at reducere lugten fra den røg, der kommer ud af skorstenen, når tørreprocessen er i gang.

Medlemmerne af teknisk udvalg i Vejle Kommune drøftede tirsdag eftermiddag European Proteins ansøgning om dispensation til at opføre en højere skorsten. I den oprindelige lokalplan for området fremgår det nemlig, at man ikke må bygge noget, der er højere end 12 meter.

Ud fra de visualiseringer, der er lavet med den nye skorsten, synes jeg ikke, at der er nogen grund til en voldsommere skorsten.

Lone Myrhøj, byrådsmedlem for SF
Annonce

Æstetisk pænere

Men med seks stemmer for en dispensation og en enkelt imod kan foderfabrikken dermed gå i gang med at sætte en ny skorsten op.

- Jeg valgte at stemme ja til en dispensation, fordi en højere skorsten kan mindske generne yderligere for de borgere, der har været plaget af lugt fra fabrikken. Samtidig tror jeg også, at det rent æstetisk vil blive pænere med en skorsten, der kommer til at stå op til fabrikken, fremfor den skorsten, der står ude på marken i dag, siger Christoffer Melson (V), formand for teknisk udvalg.

Annonce

SF stemte imod

Lone Myrhøj fra SF var den eneste, der stemte imod at give en dispensation.

- Jeg prøvede at se bort fra forhistorien om fabrikken og al den mistillid, der har været gennem årene. Men ud fra de visualiseringer, der er lavet med den nye skorsten, synes jeg ikke, at der er nogen grund til en voldsommere skorsten, siger Lone Myrhøj.

European Protein fik sidste år en endelig miljøgodkendelse, efter at lugtprøver viste, at udslippet var under grænseværdien.

- Det fremgår ingen steder, at borgerne har efterspurgt en højere skorsten. Hvis lugtgenerne er væk, er der ikke umiddelbart nogen grund til en forhøjelse, mener Lone Myrhøj.

Ifølge direktøren for European Protein, Jens Legarth, vil det koste omkring 500.000 kroner at opføre den nye skorsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce