Annonce
Vejle

Politikere har en bagtanke: 8. klasse skal også i praktik

Byrådsmedlem Torben Elsig-Pedersen (R) er klar til at gøre et stykke arbejde for at sikre meningsfulde praktikoplevelser til eleverne i 8. klasse. Arkivfoto: Michael Svenningsen
De unge skal have en bredere baggrund for at vælge uddannelsesretning, vedtog Vejle Byråd i budgetforliget. Men 8. klasserne skal også have hjælp til at finde brugbare praktiksteder, lover udvalgsformand.

Vejle: Elever i 8. klasser i Vejle Kommunes folkeskoler skal på ny i erhvervspraktik fremover. Det vedtog Vejle Byråd som en del af årets budgetforlig, som alle otte partier med pladser i byrådet står bag.

Politikernes bagtanke med dén beslutning er at give skoleeleverne et større grundlag for deres valg af uddannelsesretning efter folkeskolen.

- Kunne vi eventuelt få flere til at gå i erhvervspraktik, ville det ikke gøre noget. Men det er selvfølgelig ikke sådan, at alle skal have en erhvervsfaglig uddannelse. Men en del elever får snuset til områder, de måske ellers ikke ville komme i kontakt med, siger Torben Elsig-Pedersen (R), der er formand for børne- og familieudvalget.

Det skal give mening for de unge

I dag er det forskelligt, om skolerne har praktik på 8. klassetrin. Nu skal alle have det, og det kommer oven i det, der foregår på 9. årgang.

- I gamle dage var der også praktik i 8. klasse. Men det var ikke lige nemt at finde steder, og når nu 1000 elever skal have mere praktik, bliver vi nødt til at se på muligheder og barrierer, så de kan få et meningsfuldt indhold i praktikken, siger Torben Elsig-Pedersen.

Derfor er det aftalt, at børne- og familieudvalget samt arbejdsmarkedsudvalget skal arbejde sammen om at finde et godt system.

- Vejle Kommune bliver som kommunens største arbejdsplads også nødt til at være med her. Vi har også mange typer job, hvor vi ved, der opstår mangel på hænder i fremtiden inden for omsorgs-, sundheds- og børneområderne, bemærker han.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: Lykkes det VB at tage sæsonens første point?

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Sport

Danmarks første medalje er i hus: Se Jesper Hansen skyde sig til OL-sølv

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Debat

Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce