Annonce
Fredericia

Politikere afviser borgerforslag om app for misbrugere og pårørende: Tak, men nej tak

Fredericia har store udfordringer med misbrug. Derfor blev der i 2019 holdt et dialogmøde om problemerne, ligesom der er afsat fem millioner kroner ekstra årligt til på kommunens budget. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Et forslag fra to Fredericia-borgere bliver ikke til noget. Politikerne mener, pengene er bedre brugt i misbrugspakke.
Annonce

Fredericia: Fredericia Kommune kommer ikke til at stå bag udviklingen af en app til unge og deres pårørende med fokus på at mindske misbrug.

Politikerne i social- og beskæftigelsesudvalget sagde for nylig tak, men nej tak til forslaget, som var bragt op af Sune Nørgaard og Kennet Kjestrup - to fredericianere med hjerte for og viden om misbrugsområdet.

Årsagen er, at da Fredericia Byråd i efteråret vedtog Budget 2020 satte man fem millioner kroner yderligere af til misbrugsområdet.

Annonce

Penge sat af til forebyggelse

- Vi har forsøgt at samle alle de ting, vi mener er muligt i en misbrugspakke på 650.000 kroner - herunder sociale medier. Derfor vurderer vi, at det er her, den samlede indsats skal være. Den pakke er også baseret på Sune og Kennets inputs, ligesom inputs fra mange andre, forklarer formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V) og uddyber:

- En app ser vi ikke nu. Der er vedligehold og drift, der skal passes, ligesom der allerede findes hjemmesider, som hele tiden bliver opdateret. Vi tænkte, vi kan bruge midlerne endnu bedre i en samlet pakke.

Sune Nørgaard og Kennet Kjestrup havde forslået en app, som skulle fungere som opslagsværk om stoffer og kunne bruges i undervisningen i skoler og på ungdomsuddannelser. Samtidig skulle den blandt andet også indeholde råd om livreddende førstehjælp, forgiftningssymptomer og forklaring på, hvordan man spotter en påvirket person.

Misbrugspakken på 650.000 skal sætte ind med blandt andet fokus på forebyggelse, indsats til pårørende og øget tilgængelighed af information om misbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce