Annonce
Børkop

Politikere overnattede hos Laila og Svend Aage: Politik bliver meget jordnært, når politikerne tøffer rundt i nattøj

Svend Aage og Laila Vig Hansen til venstre havde indbudt Morten Østergaard og Lotte Rod fra Radikale Venstre til at overnatte i parcelhuset i Borggårdsparken i Børkop. I midten er det Hanne Vig Hansen, der er 19 år, og derfor kan stemme for første gang. Foto: Jørgen Flindt
Svend Aage og Laila Hansen inviterede den politiske leder for Radikale Venstre, Morten Østergaard, til at komme forbi og overnatte i familiens hus. Det tilbud tog han imod, og med var også to andre lokale politikere. Det blev en aften og morgen med kage, kaffe og gode snakke.

Børkop: Svend Aage Hansen havde gået rundt om sig selv et stykke tid. Der var udskrevet folketingsvalg, men han syntes, at der var flere spørgsmål end svar.

Så da han så på Facebook, at de radikales politiske leder, Morten Østergaard, søgte om steder, hvor han kunne overnatte i løbet af valgkampen, slog Svend Aage til.

- Jeg sagde til Laila, at det opslag kunne jeg faktisk godt tænke mig at svare på, siger han.

- Og det bakkede jeg ham da op i. Det var helt ok, siger hun og kigger ud på det lange morgenbord i hjemmet på Borggårdsparken.

For der sidder han så, Morten Østergaard. Sammen med Lotte Rod, som også er medlem af Folketinget for Radikale Venstre.

- Lotte kom tidligere i går. Sammen med Annie Matthiesen fra Venstre (hun overnattede ikke i Børkop, red.), mens jeg først kom senere, for jeg var til tv-debat i Højlunds Forsamlingshus i Aabenraa. Og jeg blev taget fantastisk imod. Der stod lige en dejlig jordbær-rabarberkage klar, da jeg ankom. Det var helt perfekt, for jeg var helt sukkerkold efter sådan en lang debat, siger Morten Østergaard hen over kaffen og rundstykkerne.

Partileder tager rundt

Morten Østergaard er politisk leder af Radikale Venstre, og gennem valgkampen overnatter han så vidt muligt i hverdagene ude hos almindelige borgere, der inviterer ham indenfor til en snak.

Radikale Venstre har søgt efter overnatningssteder ved dens Facebook-side, og 500 danskere har skrevet tilbage og nævnt, at de gerne vil åbne døren til partilederen.

Deriblandt var Svens Aage og Laila Vig Hansen, der bor i Børkop. Laila arbejder på Børkop Højskole, mens Svend Aage er ansat hos Krifa i Kolding.

Hvem støtter hvem?

Laila og Svend Aage Hansen er det, som man roligt kan kalde helt almindelige borgere, som snart skal i stemmeboksen for at sætte et kryds.

- Jeg har aldrig stemt på De Radikale. Jeg er født og opvokset på landet, hvor Venstre jo bare var partiet, vi stemte på. Da vi også er kristne, har Kristendemokraterne også altid været et nærliggende sted at sætte mit kryds. Men nu er jeg kommet i tvivl om, hvad jeg skal stemme. I går aftes og her til morgen har vi snakket om mange emner, men et af de mest vigtige emner har været det såkaldte paradigmeskifte. Jeg er ikke enig i det skifte, for her i familien har vi mange gode bekendte og venner blandt flygtninge og andre, som er kommet til Danmark. Vi har blandt andet arbejdet frivilligt på asylcentret, da der var et her i Børkop, siger han.

Derfor er det vigtigt for at ham at få styr på, hvem der støtter hvilken statsministerkandidat.

- Jeg har fået det svært med partier, som støtter det støjbergske parti (Inger Støjberg og Venstre, red.), så hvem gør det, og hvem gør ikke? Det er blevet et vigtig spørgsmål for mig, og jeg synes, jeg har fået mange gode svar fra de tre politikere, som har besøgt os, og jeg er vel kommet nærmere et svar på, hvor jeg skal sætte mit kryds, siger han.

Annonce

Lotte i nattøj

Lotte Rod og Morten Østergaard lytter med hen over rundstykkerne. Lotte Rod er kun med i Børkop, mens Morten Østergaard har overnattet hos en del andre borgere rundt i landet.

- Senest var det på en sofa i Esbjerg. Her er der masser af gæsteværelser, så det er jo det rene luksus ved siden af, siger han, og alle ved bordet griner.

- Det er en måde at komme ud og mærke, hvad der rører sig. Og vise, at vi er altså bare som alle andre. Der er bekymrende at se, at tilliden til politikerne bliver mindre og mindre. Men vi er jo helt almindelige mennesker som alle andre, siger han.

Lotte Rod er enig.

- Det er en dejlig måde at møde andre på. Vi har tid her til at lære hinanden at kende. Det er ikke bare en debatrunde, hvor man får et minut til at forklare noget. Her kan vi snakke dybt og om alt muligt. Og vi er jo meget lig med med Laila og Svend Aage. De er, ganske som vi politikere er, jo også entusiastiske omkring de ting, som optager dem, siger hun.

- Ja, og så må vi sige, at politik bliver meget jordnær, når Lotte Rod tøffer rundt i ens hus i nattøj, siger Svend Aage med et stort smil.

Rundstykkerne betaler Radikale Venstre. Og snakken - den er gratis. Og både snak og rundstykker var der nok af ved om morgenbordet. Foto: Jørgen Flindt
Annonce

Stadig valgkamp

Men selvom kaffen er god og rundstykkerne er nybagte fra bageren, er det stadig valgkamp. I stuen er ung mand ved at sætte et tv-kamera op.

- Om to minutter går vi på, siger han.

Det er til Facebook. Nok er Laila, Svend Aage og datteren Hanne de eneste vælgere, som politikerne har nået at snakke med, men verden er aldrig langt væk. Så ægteparret fra Børkop bliver interviewet til Radikale Venstres Facebook-side.

Datteren Hanne er 19 år, og hun skal stemme for første gang. Hun viser journalisten fra Vejle Amts Folkeblad ud.

- Det har været spændende at have politikerne på besøg, og jeg synes, jeg er blevet klogere på politik. Men jeg ved endnu ikke, hvem jeg vil stemme på. Nu må vi se, siger hun.

Valgkampen er i gang. Kampen om krydserne tages fra dør til dør. Nogle gange endda helt bogstaveligt. I nat skal Morten Østergaard sove hos en familie ved Silkeborg.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne fra kronprinsparrets besøg i Jelling: Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Børkop

Her skal bygges for en kvart milliard kroner: Jorden skal flyttes men ikke særligt langt. Og det er der flere grunde til

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce