Annonce
Erhverv

Politikere prøver at mægle i betændt strid om antal nye huse på Ekkodalen: Hvad så med fire i stedet for fem?

På Ekkodalen ligger en tilgroet grund, hvor der er planer om fem nye boliger. Nu foreslås antallet reduceret til fire efter naboprotester. Foto: Klaus Madsen
Beboere på Ekkodalen vender sig mod bygherre Peter Fløes ønske om fem boliger. Lokalplan tillader kun tre. Efter udvalgsmøde foreslås noget midt i mellem.

Opdateret med kommentarer fra Venstre og Nye Borgerlige. Efter artiklen blev offentliggjort, har NB's Karsten Byrgesen pointeret, at han ikke står bag et kompromisforslag om fire boliger.

Erritsø: By- og planudvalget anbefaler nu, at en ny lokalplan for et område på Ekkodalen tillader fire nye huse i stedet for de tre, som planen i dag tillader.

Bygherre Peter Fløe ønsker imidlertid at opføre fem enfamilieshuse, men det har en del beboere og naboer i området protesteret over. Som omtalt flere gange i Fredericia Dagblad finder de fem huse for bastant et projekt på det grønne område, som Peter Fløe ejer.

Annonce

- Vores opgave er at bane vej for udvikling, men også at lytte til de, de der bor der i forvejen, og så anbefaler vi altså fire som et kompromis.

Det oplyser udvalgsformand Søren Larsen (S) torsdag morgen.

Lokalplanforslaget skal i fornyet offentlig høring nu og derefter endeligt op i by- og planudvalget, økonomiudvalget og byrådet.

En kote skal overholdes

- Så må vi se, hvad beboerne siger - og hvad bygherren mener om det, konkluderer Søren Larsen.

Vores opgave er at bane vej for udvikling, men også at lytte til de, de der bor der i forvejen, og så anbefaler vi altså fire som et kompromis.

Søren Larsen (S), fmd. byrådets by- og planudvalg

- En af indsigelserne fra beboerne har været, at man så bare kan fylde jord på i forhold til terrænet og dermed forhøje husene højde, tilføjer han:

- Men det er ikke tilfældet, for husene må være syv meter høje i forhold til en fastlagt kote - altså et fastsat niveau efter standarder, der bruges herhjemme.

- Så fyldes der to meter jord på, må man tilsvarende korte bygningshøjden af med to meter.

Annonce

V ønsker mere borgerinddragelse

Hos de borgerlige medlemmer af udvalget, Kenny Bruun Olsen (V) og Karsten Byrgesen (NB) er der tilfredshed med, at forslaget med fem boliger ikke blev vedtaget.

Venstres Kenny Bruun Olsen henviser til den store modstand, folk i området har vist mod projektet.

- Vi har kæmpet for at få mere borgerinddragelse med i den her sag, og det er noget, vi skal have mere fokus på fremover. Når 73 mennesker i et område mener noget, er det et signal, vi skal lytte til. Det er en speget sag, hvor man har en gammel lokalplan og så et lille område, hvor en boligudvikler ønsker at bygge noget helt nyt.

- Jeg er glad for, at der er folk, som vil udvikle nye boliger. Og jeg har intet imod, at folk tjener penge på det. Men det skal ikke være sådan, at de folk, som bor der i forvejen, føler sig kørt helt ud på et sidespor, siger Kenny Bruun Olsen.

Han peger på, at man med forslaget om at tillade fire boliger nu har lagt op til forhandlinger med bygherren Peter Fløe.

Annonce

Byrgesen: Støtter naboer fuldt ud

Nye Borgerliges Karsten Byrgesen argumenterede også for et nej til planen, der tillod fem boliger.

- Slaget om Ekkodalen blev vundet af nærdemokratiet, hvor en årelang strid om en ændring af lokalplanen nu er skrinlagt. Ønsket om en bygherres opførelse af fem store villaer på en grund hvor begrænsninger ifølge gældende lokalplan er tre huse, fik sammenholdet i lokalområdet op på mærkerne. 73 beboere har underskrevet et nej tak brev, som jeg helt og fuldt støtter. Med det som argument vandt fornuften i en sag der har trukket alt for langt ud, skriver han i et læserbrev.

Efter udvalgets afvisning af lokalplanen, der tillod fem boliger, er forvaltningen blevet bemyndiget til at gå i dialog med parterne om fire boliger. Men Karsten Byrgesen understreger over for Fredericia Dagblad, at han ikke er en del af dette kompromisforslag.

-Jeg har IKKE foreslået, at beboerne skal tåle fire huse. Jeg har afvist lokalplanen totalt og henvist til dialog med de involverede parter. Det er alt, skriver han i en mail til Fredericia Dagblad.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene er på himmelflugt efter stor julefrokostweekend: Flere end 400 nysmittede den seneste uge

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

VEJLE

Rosborg-fest endte i maste elever og afblæst Lord Siva-koncert: 'Jeg tror, det er elevernes reaktion, at vi har været lidt for overforsigtige, bare fordi der er væltet et par piger'

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Erhverv

Milliarderne ruller: Danmarks dyreste anlægsprojekt er i smult vande

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Annonce