Vejle: Et projekt med 69 boliger i Trædballe kom tirsdag et skridt nærmere den vejlensiske virkelighed.
Teknisk udvalg har nikket til, at der nu skal udarbejdes en lokalplan for byggeriet, der de seneste måneder er vokset fra et rækkehus-projekt med 32 boliger til en blandet rækkehus- og lejlighedsplan.
- Et enkelt medlem tog forbehold (Morten Kristensen (SF), red.). Men ellers var udvalget indstillet på at få udarbejdet lokalplanen, siger udvalgsformand Gerda Haastrup Jørgensen (V).
Ifølge formanden brugte udvalget mest tid på at drøfte trafikken. Med 69 boliger er der udsigt til ganske meget ekstra trafik på de lokale veje - blandt andet udkørslen fra den stejle Borgvej ud på Vardevej og den modsatte vej mod Dalvej og videre til Vestbanevej.
- Men vores trafikfolk har været inde at se på forholdene, og de mener, det kan løses, siger udvalgsformanden.
Nabo hurtig med læserbrev
Den overbevisning deles ikke af Gitte Spanglev Eriksen. Hun er nabo til den 16.000 kvadratmeter store grund mellem Vardevej og Dalvej - og samtidig er hun konservativ byrådskandidat.
- Området er slet ikke egnet til en så stor trafikbelastning. De fleste vil vælge at køre ned ad Borgvej og hen af Vestbanevej til den tætbefærdede Boulevarden, lyder det fra Gitte Eriksen i et indlæg til avisen, som vi bringer som læserbrev i dag.
Trafikken er ikke det eneste problem. Byggeriet vil spolere et område, beboerne opfatter som en lille oase for dyr og planter. Og Gitte Eriksen forudser store problemer med vand - problemer, som i dag plager området:
- Vores regn- og spildevandsledninger er i forvejen overbelastede. De er ikke blevet udvidet i samme tempo, som der er bygget og koblet på det eksisterende net. Men man har måske allerede glemt de vandskader, der har været i området på grund af det mangelfulde kloaknet? lyder spørgsmålet fra naboen.
Mulighed for protest
Ifølge Gitte Eriksen blev hun i aftes kontaktet af andre bekymrede naboer, efter at Vejle Amts Folkeblad havde fortalt om den vilde udvikling i projektet. Nu satser de på at få planerne skåret ned til den oprindelige størrelse i forbindelse med høringsfasen.
Gitte Spanglev Eriksen i et læserbrevDe naturskønne områder, man åbenbart vil indbygge ved Rosborg, vil man ødelægge i Trædballe.
Muligheden for at komme med indsigelser opstår meget snart. Selvom der hverken er udarbejdet lokalplan eller det tillæg til kommuneplanen, der er nødvendigt for at få lov at bygge i etager, skal naboerne høres.
Det er kravet, når der ændres i kommuneplanbestemmelserne. Her er indbygget en såkaldt for-høringsfase på to uger.
At naboer alt andet lige kan få afgørende indflydelse på planlagte byggerier, har midtbyen oplevet et eksempel på inden for de seneste år. Her er et projekt med et syv etager højt hus ved Jagtvej tilsyneladende lagt i skuffen efter massive indsigelser fra beboerne i kvarteret omkring Fredericiagade.