Annonce
Vejle

Politikere skal give grønt lys: Kendt bygning viger for 32 boliger

Over 100 års restaurationshistorie er på vej væk. De huse, der senest har indeholdt Merlot, skal erstattes af fireetages huse, der giver plads til 32 boliger. Arkivfoto: Mette Mørk
Over 100 års restaurationshistorie i Skyttehusgade er på vej til at blive udraderet. I stedet skal der bygges huse med plads til 32 boliger på Skyttehusgade nummer 42.
Annonce

Vejle: Mere end 100 års historie vælter snart i Skyttehusgade. Så længe har der været forskellige former for restaurationsvirksomhed i nummer 42, senest Merlot. Men på tirsdag skal teknisk udvalg under Vejle Byråd tage stilling til, om der skal sættes et lokalplanarbejde i gang for grunden. Den vil indebære, at de nuværende bygninger rives ned og erstattes med to nye huse, der rummer 32 boliger. Facaden på sydsiden af Skyttehusvej skal være i fire etagers højde, hvilket harmonerer med de omgivende bygninger.

Projektet, der forelægges politikerne, er på omkring 2500 etagemeter. Det giver plade til 32 boligerne. De bygges som et-, to- og treværelses lejligheder, der er fra 43 til 80-90 kvadratmeter. Det svarer til 160 i bebyggelsesprocent.

På hjørnet af Skyttehusgade og Krogen står to træer - et kastanjetræ med fuld krone samt en stynet kejserlind. Der står flere kejserlindetræer i Skyttehusgade. Begge træer skal bevares.

Boligerne får terrasse eller altan mod syd og dertil et fælles friareal mellem boligen og parkeringspladsen på cirka 100 kvadratmeter. Det fælles friareal indrettes med en grillhytte, borde og bænke og afskærmes mod parkeringspladsen af en begrønnet væg.

Der etableres 20 parkeringspladser.

De to nye huse midt på tegningen passer i højde og udtryk til omgivelserne i Skyttehusgade. Tegning fra Vejle Kommunes dagsorden
Annonce

Arkitekturen skal være i orden

Fra kommunens side bliver det et krav, at den nye bebyggelse lever op til krav om, at den skal have et ydre i materialer og farver, der bidrager til helhedsvirkningen i området. Hvis politikerne på tirsdag følger forvaltningens anbefaling og godkender, at arbejdet med lokalplanen sættes i gang, skal den færdige plan i fire ugers offentlig høring, før den bliver endeligt vedtaget.

Skyttehusvej 42 er optaget i kommuneatlasset med karakteren 5, som betyder middel bevaringsværdi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce