Annonce
Hedensted

Politikere skal nytænke turismen: Vil se på alliance med to kommuner

Juelsminde bliver markedsført af Hedensted Kommune under VisitJuelsminde. Som en del af Kystlandet vil brandet skulle stå side om side med VisitOdder og VisitHorsens. Arkivfoto
Byrådet er lun på idé om at droppe sololøb på turismeområdet og i stedet markedsføre kommunen i partnerskab med Horsens og Odder kommuner.

Hedensted: Hedensted Kommune kan være på vej til at blive optaget i Turistsamarbejdet Kystlandet.

Kystlandet er et fælles turismeselskab for Odder og Horsens kommuner.

Det har til opgave at udvikle og understøtte den lokale turisme, og økonomiudvalget i Hedensted Kommune har i denne uge besluttet, at man skal se nærmere på, om kommunen kan komme ind under Kystlandets paraply, som rummer de tre brands VisitOdder, VisitHorsens og MeetingHorsens.

- Jeg tror, der er en god chance for et match, men der er ikke besluttet noget endnu. Får vi en samarbejdsaftale nedfældet, vil den blive trykprøvet hos lokale turistaktører og Juelsminde Turistforening, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Annonce
Vi skal ikke være bange for at teame op med andre. Vi kommer med vores egne attraktioner og kvalitet, og hvis vi ikke omfavner dem omkring os, så tror jeg, vi får det svært som en lille destination.

Kasper Glyngø (S), borgmester.

Færre og større selskaber

Hedensted Kommune har siden 2016 haft sin egen turistorganisation med to medarbejdere, henholdsvis en turistchef og turistvært, og et årligt budget på 1,5 mio. kr.

Interessen for at gå sammen med Horsens og Odder kommuner udspringer af en erhvervsaftale mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening.

Den lægger op til, at de omtrent 80 såkaldte destinationsselskaber, der i dag markedsfører og udvikler turismen i landets kommuner, nedbringes til 15-25 styk.

Hedensted Kommune er en af dem, der skal på hold med andre for ikke at forsvinde mellem større spillere, mener Kasper Glyngø.

- Jeg tror simpelthen, det er bydende nødvendigt. Konkurrencen på turismeområdet skærpes hele tiden. Nordtyske byer ud mod kysten er virkelig begyndt at røre på sig, og kommunerne i mellem skærpes konkurrencen også, siger han.

Har set på Vejle

Han mener, at VisitJuelsminde og de lokale turistaktører vil stå stærkere under Kystlandet.

- Vi skal ikke være bange for at teame op med andre. Vi kommer med vores egne attraktioner og kvalitet, og hvis vi ikke omfavner dem omkring os, så tror jeg, vi får det svært som en lille destination, siger han.

Et samarbejde med naboen Vejle har været fremme som en mulighed, men Horsens og Odder er førsteprioriteten lige nu.

- Vejle vil fortsætte selv. Vi vil kunne lave partnerskaber om forskellige indsatser, men skal beholde vores egen organisation og i højere grad stå på egne ben. Med Kystlandet får vi mere samarbejde, siger Kasper Glyngø.

- Fra statens side ønskes større enheder på turismeområdet, så Danmark ikke taber terræn i forhold til andre lande, siger borgmester Kasper Glyngø, der selv er tilhænger af, at kommuner går sammen om turismen. Arkivfoto

Bydes velkommen

I Turistsamarbejdet Kystlandet ser direktør Helle Rosenberg positivt på at få Hedensted Kommune ombord.

- Jeg tænker, at Hedensted Kommune sagtens kan blive en del af Turistsamarbejdet Kystlandet. Det er et spørgsmål om at gøre det på en måde, så Hedensted kan se, det giver mening såvel som Horsens og Odder, siger hun og fortsætter:

- Vi samarbejder i forvejen, bl.a. om cykelfærgen fra Snaptun til Alrø, og der er fine paralleller kommunerne i mellem. Odder er et kyst- og sommerhusområde, og Horsens Kommune har Gudenåen.

I Kystlandet er erfaringerne bl.a., at man med to kommuners turistbudget kan køre en mere specialiseret indsats, og at der høstes synergieffekter, fortæller direktøren.

Hun ser frem til de nærmere drøftelser om en samarbejdsaftale, som i sidste ende er en politisk beslutning.

Et stærkt samarbejde med Vejle Kommune om Vejlefjord-området vil skulle prioriteres i en eventuel aftale, fortæller borgmester Kasper Glyngø.

Der er ikke fastsat en dato for, hvornår sagen skal behandles politisk igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce