Annonce
Vejle

Politikere skal se på ændring af byggekrav: Måske flere boliger på Rapsvænget

Vejle Byråd skal tage stilling til, om tæt-lav byggeri skal tillades langs vestsiden af Rahpsvænget i Skibet. I øjeblikket er området udlagt til parcelhuslignende byggeri. Under alle omstændigheder skal byggekvaliteten være i den høje ende, siger oplægget til en ny lokalplan for området, der skal behandles på tirsdag med henblik på at blive sendt i offentlig høring. Klip fra Vejle Kommunes lokalplanforslag
Kommunen har fået et ønske om at gøre lokalplanen for Rapsvænget i Skibet mere rummelig. Det skal gøre det muligt at skifte fra et parcelhusområde til tæt-lavt byggeri. Derfor lægger forvaltningen op til, at der skal godkendes en ny lokalplan for Rapsvængets vestside.
Annonce

Skibet: Måske kommer der flere boliger på vestsiden af Rapsvænget, end der fra starten var lagt op til. Området er omfattet af lokalplan 1045 for boligområde og dagligvarebutik. En del af arealet er udlagt som såkaldt åben-lav bebyggelse, det vil typisk sige en eller anden form for parcelhuse. Ejeren af det 3,3 hektar store område ønsker, at der også bliver mulighed for at etablere tæt-lav bebyggelse, det vil ofte sige rækkehuse eller lignende.

Dette kort viser området nord for Vardevej og den et halvt år gamle Rema 1000 butik i Skibet. Vejen hedder Rapsvænget, og anden etape af det påtænkte byggeri langs vejens vestside er vist med gullig farve. Der lægges op til mellem 11-14 parcelhusgrunde eller cirka 28 mindre boliger i tæt-lav stil. Det grønstraverede område til venstre for de nye grunde er naturområdet langs Høgsholt Bæk, der ikke skal berøres af eventuelle ændringer i byggeriet. Klip fra Vejle Kommunes lokalplanforslag
Annonce

Boligantal kan fordobles

Det betyder, at antallet af boliger kan være fra 11 til 14, hvis man vælger åben lav bebyggelse og cirka 28 ved tæt-lav bebyggelse. Rapsvænget går vest om Skovgård og ligger nord for Rema 1000-butikken, der åbnede 7. november sidste år.

Sagen er et emne på det næste møde i teknisk udvalg, som er på tirsdag. Her lægges op til, at udvalget anbefaler at sende et lokalplanforslag med nummer 1308 i høring. Det hander om en del af området, der ligger omkring Høgsholt Bæk. Sagen vil i sidste ende skulle afgøres af byrådet. Hvis lokalplanforslaget glider igennem alle politiske godkendelser, skal det i fire ugers offentlig høring, før det godkendes endeligt.

Annonce

Grønt grønt grønt

Der ændres ikke på reglerne for det rekreative, grønne naturområde langs med bækken. Der er regler om terrænregulering, der skal gøre det muligt at bygge i området, mens ellers lægges vægt på, at bebyggelsen skal følge landskabet. Afstanden til det grønne areal sikres med en fem meter bred bufferzone ved nordvestenden af grundene. I denne zone anlægges en sti, så alle kan opleve naturen langs vandløbet.

En del af planen er, at en dyrevenligt beplantet støjvold eller støjmur langs Vardevejs nordside skal række så langt mod vest, så den når forbi det sted, hvor Buldalen udmunder i Vardevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce