Annonce
Børkop

Politikere vejer fordele og ulemper ved at flytte på de ældres samlingssted

Englystparken huser i dag et aktivitetscenter, men skal det center forblive eller flytte om til det kommende plejecenter? Det skal seniorudvalget til at finde ud af. Arkivfoto

Vejle Kommune vil søsætte en proces, hvor der skal ses nærmere på tre muligheder for placering af et aktivitetscenter.

Børkop: Skal der bygges nyt, eller skal tingene forblive i vante rammer?

Det er de spørgsmål, som seniorudvalget i Vejle Kommune gerne vil finde svar på. Det er placeringen af et aktivitetscenter samt af hjemmeplejen i Børkopområdet, som der skal nu skal kigges nærmere på.

Som det er nu, ligger aktivitetscentret i Englystparken midt i Børkop, hvor hjemmeplejen også hører til. Men når der nu alligevel skal bygges et nyt plejecenter i Gauerslund, åbner det op for nye muligheder, hvad angår aktivitetscenter. Faktisk er der tre scenarier, som udvalget nu skal kigge nærmere på.

Skal der fortsat være aktivitetscenter i Englystparken, men ikke i det nye plejecenter? Eller skal aktivitetscentret helt flyttes væk fra Englystparken og hen i noget nyt på det kommende plejecenter? Eller skal der laves en kombination, hvor det eksisterende forbliver, mens der ligeledes bygges et nyt center ved det nye plejecenter?

Annonce

To beregninger

I forbindelse med budgetprocessen for budget 2019, er byrådet i Vejle Kommune blevet forelagt to økonomiske beregninger for opførsel af nyt plejecenter i Børkop-området.Den ene beregning indeholder aktivitetscenter samt faciliteter for hjemmeplejen, mens den anden beregning ikke omfatter disse aktiviteter/faciliteter.

I beregningen uden aktivitetscenter og hjemmeplejefaciliteter er der til gengæld kalkuleret med mødelokaler, der alternativt ville være indeholdt i aktivitetscenter/hjemmeplejefaciliteter.

Politikerne i byrådet har indgået budgetforlig for 2019, og i den er der afsat finansiering til byggeri af nyt plejecenter i Børkopområdet med mulighed for etablering af aktivitetscenter med videre.

Parter skal høres

De spørgsmål vil seniorudvalget gerne finde svar på, og derfor har forvaltningen nu søsat en proces, hvor relevante parter skal høres, og de parter kan så byde ind med input og anbefalinger.

Derefter skal der laves beskrivelser af fordele og ulemper ved at de tre muligheder. Planen er, at seniorudvalget på den måde blive klædt bedst muligt på, og det skal de være i begyndelsen af 2019, så der derefter kan træffes en beslutning.

Der skal også kigges nærmere på placeringen af hjemmeplejen. Her er der kun to scenarier i spil. Skal hjemmeplejen blive, hvor den er, eller skal den flytte til det nye plejecenter. Også her skal beslutningen kunne træffes i starten af 2019, nærmere bestemt til januar.

Stå klar i 2013

Englystparken blev bygget i 1987, og efter den i mange år var plejecenter, fungerer den i dag som aktivitetscenter med både aktiviteter, café, sundhedsklinik, træningslokaler, mødelokaler med videre. Den rummer ligeledes 14 ældreboliger samt, som nævnt, hjemmeplejen.

Det nye plejecenter, der skal bygges i Gauerslund, skal efter planen stå klar i 2023, og det vil huse plads til 79 borgere. Deriblandt vil der være en demensafdeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce