Annonce
Vejle

Politikerne siger ja: Byggeplaner for 144 nye boliger tæt på centrum

I dag er den skrånende grund ved RIbe Landevej optaget af Jehovas Vidners tidligere rigssal med tilhørende parkering bagved. Efter planen skal der indrettes 24 boliger på området. Illustration fra lokalplanforslaget
To lokalplaner skal bane vej for byggerier ved Flegmade og ved Ribe Landevej. Planerne er nu på vej i høring blandt vejlenserne

Vejle: Hvis det står til politikerne, skal der bygges stort på hjørnet af Flegmade og Boulevarden og knap så stort i en slugt ved Ribe Landevej.

To lokalplaner er på vej gennem det politiske system. De vil bane vej for 144 nye boliger - 120 på hjørnegrunden ved Flegmade og 24 i den slugt, der i en lang årrække lagde jord til Jehovas Vidners rigssal og tilhørende parkering.

De to planer er ikke lige langt. I første omgang er det kun planen om boliger, erhverv og butikker ved Flegmade, der sendes i offentlig høring i otte uger, mens planen om byggeri ved Ribe Landevej endnu mangler accept fra det samlede byråd.

Annonce

Byggeboom i bygade

Byggeriet ved Flegmade føjer sig til det, der må betegnes som et byggeboom i den centrale gade. Først kom seniorboligerne ved Byparken fulgt af PFA's store byggeri på nordsiden af gaden plus Junge Bygs projekt med boliger og Lidl-butik på det nordlige hjørne ved Boulevarden.

Det planlagte byggeri på hjørnet af Flegmade og Boulevarden set fra Boulevard-siden ved Campus Vejle. Illustration fra lokalplan 1339

Nu er det så det sydlige Boulevard-hjørne, det gælder - og også her er der planlagt butik i stueetagen.

Længere nede ad gaden er der allerede vedtaget en lokalplan, så nybyggeri kan afløse den nuværende håndværkerby.

Annonce

Seks dobbelthuse

Selvom der er mange boliger på vej ved Flegmade, har en boligudvikler vurderet, at der også er brug for nybyggeri ved Ribe Landevej ganske tæt på Damhaven.

Og tirsdag var politikerne i teknisk udvalg med på at sende den mindre omfangsrige plan for endnu et nybyggeri i høring. Her mangler man endnu godkendelser fra økonomiudvalget og byrådet, og det kan ikke nås før sommerferien. Først når byrådet har sagt ja eller nej til lokalplanforslaget, får andre mulighed for at komme med eventuelle indsigelser.


Da området ligger som en del af Vejle by og er omgivet af eksisterende boliger til tre sider, sikrer lokalplanen, at bebyggelsen udformes, så der tages hensyn til den eksisterende bebyggelse.

Fra sagsfremstillingen til teknisk udvalg


De 24 boliger indrettes i seks dobbelthuse, der bygges langs den østlige og vestlige del af skrænten - altså så langt væk som muligt fra de eksisterende etageboliger ved Ribe Landvej.

På det 3600 kvadratmeter store område skal der også indrettes parkering - fordelt på en række terrasser på den skrånende grund.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce