Annonce
Vejle

Politikerne skal sætte dagsordenen…

Annonce

Jeg kunne ikke være mere enig i Arne Poulstrups læserbrev. Men det handler ikke kun om service, omsorg og pleje. Det handler også om, at give borgerne frit valg og at have noget at vælge imellem. Det handler om nytænkning inden for de kommunale rammer. Og det handler om at gøre det attraktivt at arbejde i plejesektoren m.fl, så vi sikrer engageret personale.

Det glæder mig at Arne Poulstrup ikke er bange for at spørge brugerne og deres pårørende. Det er nemlig ikke noget, der ligger lige til højrebenet at få gjort.

I kølvandet efter corona-perioden foreslog jeg byrådet, at vi igangsatte en undersøgelse af hvordan børn og forældre havde oplevet skoler og institutioners håndtering af denne situation. Dette var med udgangspunkt i at lære af de bedste.

Men jeg opfattede det som lidt af en politisk kamp at få dette igangsat. Sådan plejer vi nemlig ikke at gøre og bekymringerne var, om det var for at pege fingre af nogle skoler/institutioner og deres ansatte, hvis tilbagemeldingerne nu viste, at nogle ikke havde gjort det så godt. Det ville muligvis blive tydeligt, at der nogle steder ikke havde været det niveau man kunne forvente.

Men vi skal da ikke være så bange for at spørge brugerne, at vi af frygt for tilbagemeldingerne ikke tør igangsætte sådan en undersøgelse?

Tilbagemeldingerne skal bruges konstruktivt til at lære af de bedste og få set på hvordan de evt. dårligste kan blive bedre. En anden stor bekymring vi politikere måtte forstå, var det store bureaukrati det nødvendigvis ville medføre, at skulle lave sådan en bruger/borgerundersøgelse. De fleste ved nok, at vi i Liberal Alliance ikke er fan af unødvendige bureaukratiske arbejdsgange, men for mig at se, handler det om, at gøre det så enkelt og nemt som muligt for borgerne at besvare relevante spørgsmål og så enkelt som muligt for kommunen at håndtere besvarelserne. Måske på en god digital platform?


Tilbagemeldingerne skal bruges konstruktivt til at lære af de bedste og få set på hvordan de evt. dårligste kan blive bedre.

Anja Daugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce