Annonce
Vejle

Politikerne tøver: Bredsten slipper måske for at miste jord til boliger

Byrådet har vedtaget en helhedsplan for byudvikling ved Kølholt mellem Skibet og Vejle - og det er for at få gang i den plan, at der skal flyttes byudviklingskvoter fra et andet sted i storkommunen til Skibet-området: I dette tilfælde fra et område ved Thyregod, mens de syv hektar fra Bredsten skulle flyttes til Børkop-området. Illustration: Vejle Kommune
Økonomiudvalget udsatte sagen om ny fordeling af kommunens områder til ny byudvikling

Vejle: Hvilke områder skal aflevere jord, så der kan byudvikles mere ved Skibet og Børkop?

Det spørgsmål kom der ikke svar på ved mandagens møde i Vejle Byråds økonomiudvalg.

På forhånd havde forvaltningen lagt op til, at det var et mindre område ved Bredsten og et større ved Thyregod, der skulle pilles ud. Men måske slipper Bredsten for at aflevere jord:

- Vi har bedt forvaltningen om at komme med alternative forslag. Derfor udsatte vi beslutningen, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Planloven giver mulighed for at omfordele arealer, således at man kan udlægge nye arealer der, hvor der er behov for byvækst mod at udtage arealer, hvor der ikke er så stor efterspørgsel efter nye boliger.

Planforvaltningen i sagsfremstillingen til økonomiudvalget

S: Dårligt valg

På forhånd havde den socialdemokratiske gruppeformand, Søren Peschardt, peget på det uhensigtsmæssige i at fjerne præcis det areal ved Bredsten, som planforvaltningen foreslog. De syv hektar, der skulle ud af planlægningen, er placeret syd for Vejlevej og er dermed det mest attraktive areal ifølge Søren Peschardt, der har en fortid som medlem af kommunalbestyrelsen i den dagværende Egtved Kommune:

- Det vil være uklogt og et dumt signal at fjerne det mest attraktive areal fra kommuneplanen, argumenterede Søren Peschardt, der i stedet foreslog, at man kiggede på områder nord for Vejlevej i det 50 hektar store areal, der er udlagt til byudvikling.

Nu kan det så ende med, at der slet ikke hentes jord i Bredsten, men andre steder i kommunens plan for udviklingen frem mod 2030.

Når det overhovedet er nødvendigt at finde steder at "hente" jord, skyldes det lovgivningen. Ifølge planloven må kommuner ikke bare udlægge nye arealer og på den måde lade byområder vokse på bekostning af det åbne land. Hvis nye arealer skal ind, skal andre ud, lyder grundreglen.

Annonce

Bekymring i Skibet

Forleden forsikrede borgmester Jens Ejner Christensen over for Vejle Amts Folkeblad, at det ikke ville bremse udviklingen i Bredsten, hvis man inddrog en lille del af udviklingsområdet. Det mener han stadig.

Men sammen med de øvrige otte politikere i økonomiudvalget er han indstillet på at undersøge, om der er bedre alternativer.

I mellemtiden har også det socialdemokratiske byrådsmedlem, Morten Skovlund, reageret. Han bor i Skibet og var i en længere årrække formand for lokalrådet i området. Derfor har han en god fornemmelse af stemningen i Skibet-området - og den er ifølge Morten Skovlund ikke ubetinget positiv i forhold til udsigten til mange flere tilflyttere:

- Frygten er, at vi gentager udviklingen fra Børkop, hvor daginstitutioner, skole, idrætsfaciliteter og infrastruktur ikke kan følge med.

Mener du, at man skal stoppe udviklingen?

- Nej - men vi skal tænke os om. Allerede i dag er der voldsomt pres på haltiderne og på daginstitutionen. Og som et eksempel på den manglende infrastruktur, er der nærmest kaos omkring den nye Rema 1000 ved Vardevej. Der er ikke sørget for fortov. Det betyder, at folk, der lader bilen stå og går ned for at handle, må gå på selve Vardevej for at komme frem og tilbage.

Hverken borgmester Jens Ejner Christensen eller viceborgmester Dan Arnløv køber Morten Skovlunds sammenligning med Børkop, når det gælder faciliteter. Som borgmesteren siger:

- Forskellen er, at det kun tager fem minutter at smutte til Vejle og et meget stort idrætsanlæg med Danmarks mest moderne svømmehal.

Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Alarm 112

Derfor bliver politiet ved med at sende fotovogn til samme sted: 169 bilister blitzet på samme sted

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Alarm 112

Kaffekup kiksede: To fedladne mænd jages: - Det kunne være far og søn

Annonce