Annonce
Vejle

Politikerne tøver: Bredsten slipper måske for at miste jord til boliger

Byrådet har vedtaget en helhedsplan for byudvikling ved Kølholt mellem Skibet og Vejle - og det er for at få gang i den plan, at der skal flyttes byudviklingskvoter fra et andet sted i storkommunen til Skibet-området: I dette tilfælde fra et område ved Thyregod, mens de syv hektar fra Bredsten skulle flyttes til Børkop-området. Illustration: Vejle Kommune
Økonomiudvalget udsatte sagen om ny fordeling af kommunens områder til ny byudvikling
Annonce

Vejle: Hvilke områder skal aflevere jord, så der kan byudvikles mere ved Skibet og Børkop?

Det spørgsmål kom der ikke svar på ved mandagens møde i Vejle Byråds økonomiudvalg.

På forhånd havde forvaltningen lagt op til, at det var et mindre område ved Bredsten og et større ved Thyregod, der skulle pilles ud. Men måske slipper Bredsten for at aflevere jord:

- Vi har bedt forvaltningen om at komme med alternative forslag. Derfor udsatte vi beslutningen, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Planloven giver mulighed for at omfordele arealer, således at man kan udlægge nye arealer der, hvor der er behov for byvækst mod at udtage arealer, hvor der ikke er så stor efterspørgsel efter nye boliger.

Planforvaltningen i sagsfremstillingen til økonomiudvalget

Annonce

S: Dårligt valg

På forhånd havde den socialdemokratiske gruppeformand, Søren Peschardt, peget på det uhensigtsmæssige i at fjerne præcis det areal ved Bredsten, som planforvaltningen foreslog. De syv hektar, der skulle ud af planlægningen, er placeret syd for Vejlevej og er dermed det mest attraktive areal ifølge Søren Peschardt, der har en fortid som medlem af kommunalbestyrelsen i den dagværende Egtved Kommune:

- Det vil være uklogt og et dumt signal at fjerne det mest attraktive areal fra kommuneplanen, argumenterede Søren Peschardt, der i stedet foreslog, at man kiggede på områder nord for Vejlevej i det 50 hektar store areal, der er udlagt til byudvikling.

Nu kan det så ende med, at der slet ikke hentes jord i Bredsten, men andre steder i kommunens plan for udviklingen frem mod 2030.

Når det overhovedet er nødvendigt at finde steder at "hente" jord, skyldes det lovgivningen. Ifølge planloven må kommuner ikke bare udlægge nye arealer og på den måde lade byområder vokse på bekostning af det åbne land. Hvis nye arealer skal ind, skal andre ud, lyder grundreglen.

Annonce

Bekymring i Skibet

Forleden forsikrede borgmester Jens Ejner Christensen over for Vejle Amts Folkeblad, at det ikke ville bremse udviklingen i Bredsten, hvis man inddrog en lille del af udviklingsområdet. Det mener han stadig.

Men sammen med de øvrige otte politikere i økonomiudvalget er han indstillet på at undersøge, om der er bedre alternativer.

I mellemtiden har også det socialdemokratiske byrådsmedlem, Morten Skovlund, reageret. Han bor i Skibet og var i en længere årrække formand for lokalrådet i området. Derfor har han en god fornemmelse af stemningen i Skibet-området - og den er ifølge Morten Skovlund ikke ubetinget positiv i forhold til udsigten til mange flere tilflyttere:

- Frygten er, at vi gentager udviklingen fra Børkop, hvor daginstitutioner, skole, idrætsfaciliteter og infrastruktur ikke kan følge med.

Mener du, at man skal stoppe udviklingen?

- Nej - men vi skal tænke os om. Allerede i dag er der voldsomt pres på haltiderne og på daginstitutionen. Og som et eksempel på den manglende infrastruktur, er der nærmest kaos omkring den nye Rema 1000 ved Vardevej. Der er ikke sørget for fortov. Det betyder, at folk, der lader bilen stå og går ned for at handle, må gå på selve Vardevej for at komme frem og tilbage.

Hverken borgmester Jens Ejner Christensen eller viceborgmester Dan Arnløv køber Morten Skovlunds sammenligning med Børkop, når det gælder faciliteter. Som borgmesteren siger:

- Forskellen er, at det kun tager fem minutter at smutte til Vejle og et meget stort idrætsanlæg med Danmarks mest moderne svømmehal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce