Annonce
Billund

To butikker ligger ulovligt: Politikerne vil strække sig langt for at bevare cykelbutik og blomsterhandler

Ifølge lokalplanen må Jupiter Cykler ikke ligge på sin nuværende adresse på Vejlevej 20. Forvaltningen lægger op til, at butikken må flytte sig, men politikerne vil strække sig langt i forsøget på, at den kan blive liggende. Arkivfoto: Kristina Skjoldborg.
Der var lagt op til, at politikerne i teknik- og miljøudvalget skulle kræve Jupiter Cykler på Vejlevej og Blomster Huset på Kløvermarken lukket. Politikerne vil dog strække sig langt for at finde en løsning, så butikkerne kan blive liggende.
Annonce

Billund: Der skal findes en løsning, så det ikke bliver nødvendigt at smide gode og driftige butikker ud af byen.

Så direkte lød konklusionen hele vejen rundt om bordet, da teknik- og miljøudvalget skulle tage stilling til, hvorvidt Jupiter Cykler på Vejlevej og Blomster Huset på Kløvermarken skal have klar besked om at overholde de nuværende regler for området. Et krav, det reelt kun vil være muligt at leve op til ved at lukke.

Sådan ønsker politikerne ikke, at det skal gå.

- Der var klar tale, og hele udvalget er meget stålsat på, at vi skal have fundet en løsning, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Annonce

Fire butikker ligger ulovligt

Kommunen har konstateret, at fire butikker på Kløvermarken og Vejlevej er i strid med gældende lokalplan, der kun giver tilladelse til håndværks- og serviceprægede virksomheder inden for fremstilling, byggeri, anlæg og transport.

Genbrugsbutikken Blå Kors fik helt tilbage i 2007 ved en fejl lov til at åbne butik i området, og vinforretningen Billund Wine Cellar kan gøres lovligt ved at rette et par kommaer i lokalplanen.

Vanskeligere ser det ud for blomsterbutikken og cykelhandleren, men politikerne ønsker ikke, at de skal smides på porten uden kamp. De har derfor bedt forvaltningen undersøge, hvorvidt blomsterforretningen kan puttes ind under kategorien som produktionserhverv.

Annonce

En lille udvidelse

Sådan en løsning findes ikke for Jupiter Cykler. En sådan butik skal ligge inden for byens centerområde – og den grænse går for enden af SuperBrugsens grund.

Har forvaltningen ikke allerede slået fast, at der ikke er anden udvej, end at butikkerne må lukke?

- Jo, det har den i forhold til en beslutning, der tidligere er taget i økonomiudvalget, hvor man ikke ville udvide centerafgrænsningen. Men nu er det en meget lille udvidelse, det drejer sig om, så jeg håber da, det er nogle fornuftige mennesker, der sidder i økonomiudvalget, siger Per Nyhus med henvisning til, at økonomiudvalget for få måneder slog fast, at det ikke ønsker at ændre på den nuværende afgrænsning i kommuneplanen.

Annonce

Krydser fingre

Hvis medlemmerne af økonomiudvalget ændrer på den beslutning, er der mulighed for, at området, hvor Jupiter Cykler ligger, kan blive en del af bycenterområdet og på den måde blive gjort lovlig. Det tror Per Nyhus på, at økonomiudvalget vil være villig til.

- Det er en lille udvidelse, det drejer sig om, og der var helt enighed om det i teknik- og miljøudvalget, som er bredt sammensat af politiske partier, så jeg tror også, at det har sin gang på jord, siger Per Nyhus, der krydser fingre for, at planen vil lykkes, så butikkerne kan få lov at blive liggende på deres nuværende placeringer.

- Blomsterbutikken kunne der måske findes en anden placering til, men det vil være svært for cykelbutikken at finde en plads nede i midtbyen. Hvis vi holdt fast i indstillingen, ville vi sådan set smide cykelbutikken ud af byen.


Hele udvalget er meget stålsat på, at vi skal have fundet en løsning.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Vejle

Forældre til udviklingshæmmede er bekymrede: Hvornår skal vores børn egentlig vaccineres?

Annonce