Annonce
Vejle

Politisk splittelse på Posthusgrunden udstillet på ny

Posthusgrunden er fortsat til debat blandt de lokale politikere, der skal stemme om tinglysningen af de ændringer til byggeprojektet, som et spinkelt byrådsflertal vedtog for et år siden. Arkivfoto: Mette Mørk
Der tegner sig igen et spinkelt flertal for opbakningen til NPV's byggeprojekt på Posthusgrunden. Denne gang skal projektets nye rammer tinglyses.

Vejle: Fire for og fire imod.

Endnu engang illustrerer en politisk afstemning om byudviklingen på Posthusgrunden, at byrådet stort set er delt på midten i spørgsmålet om opbakningen til NPV's byggeprojekt ved Gammelhavn.

Denne gang skulle byrådets centrale økonomiudvalg stemme om de deklarationer, der skal tinglyses på den jord, NPV forventer at kunne købe i disse uger.

Annonce

Det er deklarationer, som rummer en stribe af de ændringer til lokalplanen for Gammelhavn, som et snævert byrådsflertal besluttede for et snart et år siden.

Ændrede byggelinjer og bebyggelsesprocenter, krav om studieboliger og loft på antallet af butikker er nogle af de ændringer, som skal tinglyses for at binde NPV til de nye rammer.

Skjerning holder fast

På mandagens økonomiudvalgsmøde stemte Venstres tre medlemmer for deklarationen sammen med Socialdemokratiets Dan Skjerning, som dermed holder fast i sin opbakning til projektet og trafikomlægningen i midtbyen trods mange partifællers modstand.

De to øvrige socialdemokrater i udvalget, SF og Konservative stemte imod deklarationen, mens Dansk Folkepartis Kenneth Fredslund, som hidtil har stemt for ændringerne, var fraværende.

Det gav et uafgjort afstemningsresultat, men borgmester Jens Ejner Christensen (V) forventer, at flertallet fra maj-mødet sidste år vil gentage sig, når byrådet igen skal stemme om ændringerne og den nye deklaration på midtbygrunden på førstkommende byrådsmøde.

Annonce

Gammelkendte positioner

- Afstemningen afspejler, at det er de gammelkendte positioner, og at der ikke er noget nyt under opsejling. Jeg går ud fra, at der er et flertal i byrådet, da det her er udmøntningen af den beslutning, byrådet vedtog for et år siden, siger borgmesteren.

Hans viceborgmester Dan Arnløv (K) er dog langt fra enig og stemte imod deklarationen på den grund, som NPV først kan købe Banedanmarks del af, hvis Folketingets Finansudvalg siger god for handlen.


NPV køber arealerne efter næstkommende møde i Finansudvalget. Jeg kan ikke tro andet, end at det falder i hak nu.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


- Jeg synes ikke, det giver mening, at behandle denne sag nu, hvor man vil lave et magelæg (jordbytte, red.) med en mand, der ikke ejer jorden. Jeg er generelt imod projektet og den katastrofale lukning af Sønderbrogade, og samtidig har jeg et problem med de mange dispensationer, der skal laves til lokalplanen, siger Dan Arnløv.

Annonce

Afspejler lange proces

De mange dispensioner, er dog ikke noget, der generer Jens Ejner Christensen og Venstre.

- Antallet af dispensationer afspejler, at denne sag har været undervejs i mange år. Jeg mener, at processen det seneste år har gjort, at vi nu står med et ændret og kvalitetsmæssigt meget spændende projekt, siger borgmesteren.

Det siger den tinglyste deklaration

  • Maksimal bebyggelsesprocent på 295.
  • Tilbagerykning af facadebyggelinje mod Sønderbrogade.
  • Bearbejdet facadeudformning og arkitektur.
  • Projektet skal rumme mindst 100 studie-/ungdomsboliger.
  • Projektet skal rumme en dagligvarebutik.
  • Projektet må maksimalt indeholde 2.000 kvadratmeter større og mindre butikker udover dagligvarebutikken.
  • Projektet rummer mindst 790 parkeringspladser, og terrænpladserne skal pålægges tidsbegrænsning i dagtimerne.

Han mener ikke, at de er unormalt, at der skal gives en række dispensioner til lokalplanen for Gammelhavn.

- Det er en kendt sag, er der er mange dispensationer i store sager. Det kunne jeg forestille mig, at der også har været med byggerierne på for eksempel Havneøen. Jeg tror ikke, at det er usædvanligt, og jeg mener ikke, at dispensationer bør afstedkomme, at vi reviderer lokalplanen. Den diskussion har vi haft, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Sherif Haps er egentlig bare en glad mand fra Grindsted: Nu er hans videoer blevet vist 13 millioner gange på YouTube

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce