Annonce
Trekantområdet

Politiskole forlader Fredericia sidst på året: Politi-pavilloners skæbne er endnu uvis

Hvad der skal ske med bygningerne, som huser den midlertidige politiskole på Ryes Kaserne, er ikke besluttet endnu. Politiskole-aktiviteterne flytter dog under alle omstændigheder til den nye og permanente skole i Vejle sidst på året. Arkivfoto: Mette Mørk
Inden årets udgang har den sidste politi-pc forladt den midlertidige politiskole på Ryes Kaserne. Det 42 mio. kroner dyre pavillonbyggeri skal derefter skilles ad og fjernes, hvis ikke Forsvarets Ejendomsstyrelse vurderer, at det kan udnyttes af regimentet. Egil Rasmussen A/S har opført og står som udlejer.

Fredericia: Den midlertidige politiskole på Ryes Kaserne er på vej til at blive lukket ned. Oprindeligt var planen, at eleverne skulle have forladt kasernen midt i september, men undervisningen flyttes først fra Fredericia til den nye politiskole i Vejle i slutningen af november.

Fremtiden for det store pavillonbyggeri er uvist. Indtil videre ser det ud til, at håndværkerne fra Egil Rasmussen A/S får til opgave at pille de pavillonbygninger ned, som Rigspolitiet de seneste år har lejet til den midlertidige politiskole.

- Politiet har forlænget lejemålet frem til 1. december, og hvad der skal ske derefter, ved vi ikke. Indtil videre ser det ud til, at pavillonerne skal pilles ned, siger Christian Duus fra Egil Rasmussen A/S.

Annonce


Politiet har forlænget lejemålet frem til 1. december, og hvad der skal ske derefter ved vi ikke. Indtil videre ser det ud til, at pavillonerne skal pilles ned. Det er virksomheden mobilhouse de

Christian Duus fra Egil Rasmussen A/S


Det er virksomheden Mobilhouse, der ejer pavillonerne. Skal de ikke benyttes af Forsvaret eller andre, er det Mobilhouse, der skal pille dem ned, og som så kan leje dem ud til andre.

Option udnyttet

Rigspolitiet har udnyttet en option i lejekontrakten til at forlænge lejemålet af pavillonbyggeriet.

- Undervisningen flyttes først fra Fredericia til UCV i Vejle ultimo november 2020. Efter flytningen af undervisningsaktiviteterne vil der i øvrigt være behov for en kortere periode, hvor Rigspolitiet fortsat disponerer over lejemålet, da pavillonbyggeriet skal tømmes for politiets it-installationer, overskydende inventar mv., før det kan afleveres til udlejer, oplyser Rigspolitiet, og understreger dermed, at der ikke er tale om en forsinkelse af den planlagte flytning.

Flere politikere lokalt har stillet spørgsmål ved, om pavillonerne kunne få nyt liv i Forsvaret. Sagen har været løftet ind i Folketinget, og forsvarsminister Trine Bramsen (S) meddelte i december sidste år, at Forsvarets Ejendomsstyrelse ikke umiddelbart så behov for flere bygninger, men alligevel ville foretage en besigtigelse.

- Såfremt besigtigelsen viser, at en overtagelse kan være relevant, kan spørgsmålet om en eventuel overtagelse og vilkårene herfor drøftes med Rigspolitiet og det private firma, som ejer og har opsat pavillonerne efter aftale med Rigspolitiet, fremgik det af Trine Bramsens svar.

Rigspolitiet har alene kontakt til udlejer Egil Rasmussen, og hos Egil Rasmussen kender man ikke til besigtigelse fra Forsvarets Ejendomsstyrelse.

- Er I blevet kontaktet af Forsvarets Ejendomsstyrelse?

- Nej, vi har intet hørt. Ikke endnu i hvert fald, oplyser Christian Duus fra Egil Rasmussen.

Fredericia Dagblad har rettet stillet spørgsmål til sagen til Forsvarets Ejendomsstyrelse, men styrelsen er endnu ikke vendt tilbage.

Hvis Forsvarets Ejendomsstyrelse ikke vurderer, at der er behov for pavillonbyggeriet, så bliver det pillet ned. Rigspolitiet har betalt 42 mio. kroner for at have bygningerne til rådighed.

Annonce
Vejle For abonnenter

Da Else Marie skiftede navn, begyndte folk at møde hende på en anden måde: - Det er en anden type fyre, der skriver til mig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Lå stønnende på en båre i retten: 48-årig københavner dømt for forsøg på at dræbe vejlenser med kniv og kogende vand

Vejle For abonnenter

Læs de nedslående svar på Jans henvendelse til Vejdirektoratet: 'Der er ét ord for det, og det er borgerfjendsk'

Vejle

Flere - især kvinder - brugte coronaår til at skifte navn: Så mange vejlensere fik nyt fornavn i 2020

Vejle Boldklub For abonnenter

Vanvittig rækker ikke efter vanviddet i Vanløse; VB scorede tre mål i tillægstiden og vandt 4-3

Navne

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Billund For abonnenter

Sosu-elever hos bedemanden: Døde slipper en vind, når man flytter dem - og det er helt naturligt

Fredericia

Gry overvældet af vild sejlads: Sov kun ti minutter på 29 timer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur For abonnenter

'Det gør ondt i hjertet': Populært vægmaleri malet over uden varsel - kulturpolitiker er rasende

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Vejle For abonnenter

Se videoen: Den store maskine bider i godsbanegården - derfor pilles bygningen ned fra den fjerne ende

Erhverv

'Mille' er tilbage, efter stress og angst tvang hende til at smide saksen: - Til sidst kunne jeg ikke engang gå ned og handle

Annonce