Annonce
Vejle

Politiskole udvides med naboejendommen i Vinding

Endnu er der ikke meget synlig aktivitet omkring den tidligere sygeplejeskole på Soldalen i Vinding. Først omkring december ventes selve ombygningsarbejdet at gå i gang - inden skal der dog ske nedrivninger og omlægges kloak. Foto: Kaare Johansen

Bygningsstyrelsen har købt en række haller og kontorlokaler, der ligger lige bag den tidligere sygeplejeskole på Soldalen.

Vejle: Politiskoleprojektet i Vinding vokser. Folketingets Finansudvalg har godkendt, at Bygningstyrelsen køber naboejendommen for 15,4 millioner kroner.

Allerede da Folketingets Retsudvalg var på besøg i juni, fortalte repræsentanterne for Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen, at man gik med planer om at købe det erhvervsbyggeri, der ligger mellem husrækken langs Vindingvej og den store grund, der indtil 2014 husede sygeplejeskolen ved Fredericiavej. Og nu er købet af Soldalen 12 en realitet.

Skolestart i 2020

I 2020 skal de første politielever efter den foreløbige tidsplan begynde deres skolegang på den nye vestdanske politiskole i Vinding.

Umiddelbart er det senere, end der var lagt op til med politiforliget fra 2016 mellem regeringen og blandt andet Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. De to sidstnævnte partier havde presset på for at øge optaget her og nu, og derfor oprettes en midlertidig skole på Ryes Kasserne i Fredericia allerede i år. Her skal den vestdanske uddannelse foregå, indtil skolen i Vejle står klar.

Bygningerne, der indtil 2014 husede sygeplejeuddannelsen, er oprindeligt opført som Sparekassen Sydjyllands hovedkvarter i 1983. Naboejendommen, som Bygningsstyrelsen netop har købt, er opført i 2001 og var i mange år udlejet til rengøringskoncernen ISS.

Det er blandt andet disse fabrikshaller, Bygningsstyrelsen overtager efter købet af naboejendommen. Foto: Kaare Johansen

Skal øve værtshusslagsmål

For de 15,4 millioner kroner får de kommende politielever en række fabrikshaller og ombyggede kontorlokaler at træne i. Ifølge sælger Knud Fischer fra Soldalen 12, Vejle ApS er der i alt knap 3000 kvadratmeter under tag med 800 kvadratmeter kontorbygninger og to haller på henholdsvis 620 og 1500 kvadratmeter.

Da retsudvalget var på besøg i starten af juni sidste år, afslørede chefen for politiskolen i Brøndby, Erik Johansen, at man blandt andet var interesseret i at indrette særlige træningsfaciliteter i hallerne på nabogrunen:

- De har brug for at træne i miljøer, der ligner eksempelvis værtshuse, inden eleverne kommer ud til et "rigtigt" værtshusslagsmål, fortalte politiskolelederen.

Annonce

Sparer nybyggeri

Inden området kan bruges til uddannelsesformål skal der ske en del til- og ombygninger, men ifølge indstillingen til Folketingets Finansudvalg vil købet betyde, at man sparer nybyggeri andre steder på den syv hektar store grund.

Alt i alt har Bygningsstyrelsen fået bevilget 34 millioner kroner. Udover selve købssummen til den nuværende ejer, skal der bruges ni millioner kroner til projektering af hele ombygningsprojektet på den tidligere sygeplejeskole plus 9,5 millioner kroner til nedrivningsarbejder på den tidligere skole, omlægning af kloakken og tilslutning til fjernvarmenettet.

Ifølge Bygningsstyrelsen arbejder rådgiverne lige nu med det omfattende udbudsmateriale, der skal danne grundlag for en EU-licitation. Materialet skal ligge klar 1. juni, og udbuddet vil så strække sig frem mod november. Herefter vælger Bygningsstyrelsen entreprenør så selve ombygnings- og anlægsarbejdet kan gå i gang til december.

Annonce

Champagnepropperne sprang

Efterhånden er det 13 måneder siden, champagnepropperne sprang på borgmesterkontoret i Vejle. Her havde politikere og topembedsmænd med daværende borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) i spidsen netop set justitsminister Søren Pape bekræfte, at den nye vestdanske politiuddannelse skulle placeres i den tidligere sygeplejeskole ved motorvejen i Vejle.

Det viste sig hurtigt, at staten havde større planer for bygningerne end blot en støvsugning og en hurtig klargøring. Inden de første politielever lukkes ind på området, skal der ifølge de foreløbige budgetter investeres godt en halv milliard i projektet. For det beløb skal der blandt andet indrettes overnatningsfaciliteter. Skolen er nemlig ikke kun for ny politifolk, men skal også bruges til efteruddannelse.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce