Annonce
Vejle

Polsk familie på ferie føler sig bondefanget i Vejle

Piotr Imielinski og hans partner Anna nød ferien i Vejle - hvor de blandt andet besøgte Bølgen - lige indtil de kom tilbage til deres bil på Reinholdt Plads. Privatfoto.
Familie på besøg i Vejle fik p-bøde på Reinholdts Plads, selvom de havde købt billet. Europark har afvist familiens klage.
Annonce

Vejle: "Hvis Vejle vil have et ry som en turist-venlig by, bør I gøre noget ved de tvivlsomme tilstande ved Europarks parkeringsplads på Reinholdts Plads."

Sådan lyder det i en mail til Vejle Amts Folkeblad fra Piotr Imielinski fra Gdansk i Polen.

Han besøgte med sin familie i august Vejle, men minderne fra besøget er ikke kun gode.

- Vi var i Danmark primært for at besøge Legoland, men benyttede også muligheden for at se noget af området omkring Legoland. Vores første valg var det smukke Vejle, skriver Piotr Imielinski i sin henvendelse til avisen.

Han fortæller videre, at familien parkerede bilen på Reinholdts Plads - parkeringspladsen, der strækker sig mellem banegården og Danmarksgade. Familien købte en parkeringsbillet i automaten på pladsen.

Familien betalte for fem timers parkering, før de på gåben udforskede Vejle.

- Vi så blandt andet det meget originale byggeri Bølgen og Vejlefjordbroen. Vi besøgte Økolariet og brugte en del tid på udstillingen om økologi, som især vores børn var vilde med, og vi fik en dejlig is i gaden med de hængende paraplyer (Vejle Midtpunkt, red.). Desværre fik vi en ubehagelig overraskelse, da vi kom tilbage til vores bil. Selvom vores parkeringsbillet ikke var udløbet og var korrekt placeret i forruden, havde vi fået en bøde, fortæller Piotr Imielinski.

Desværre fik vi en ubehagelig overraskelse, da vi kom tilbage til vores bil. Selvom vores parkeringsbillet ikke var udløbet og var korrekt placeret i forruden, havde vi fået en bøde.

Piotr Imielinski, turist fra Polen

Annonce

- Trækker penge ud af turister

Han har efterfølgende klaget over bøden på 795 kroner til Europark/Apcoa og fik for nylig - to måneder efter han indgav klagen - svar fra Europark i Vejle.

- Europark afviste min klage og opretholdt bøden med den begrundelse, at jeg skulle have brugt en app og ikke billetautomaten. Det er muligt, at det står på skiltene, men dem kan jeg - og andre turister - ikke læse, da teksten kun står på dansk. Jeg mener, at tilstedeværelsen af en billetautomat, hvis billetter alligevel ikke er gyldige på hele pladsen, ser ud til alene at have til formål at trække penge ud af uvidende turister som os, slutter Piotr Imielinski.

Familien Imielinski troede, at de var på den sikre side, da de trak en p-billet for fem timer, da de i sommer parkerede på Rienholdts Plads i Vejle. Billetautomaten gælder dog kun for en del af pladsen, og den polske familie måtte derfor køre hjem med en bøde på 795 kroner. Foto: Palle Søderberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce