x
Annonce
Erhverv

Polske medarbejdere må undvære deres familier de næste uger

Omkring halvdelen af slagteriarbejderne hos Danepork er polakker. De kan i øjeblikket ikke køre hjem til deres familie på grund af Udenrigsministeriets rejsevejledning og de lukkede grænser. Foto: Danepork
Omkring halvdelen af de ansatte hos slagteriet Danepork er polakker. Mange af dem har familier hjemme i Polen, men de må undvære at besøge deres kære de næste uger som følge af de lukkede grænser.

St. Lihme: "Niestety kochanie, i tak nie mogę jechać do domu" eller på dansk "desværre, skat, jeg kan alligevel ikke komme hjem."

Sådan har beskeden nok lydt fra en stor gruppe af polakker, da en række tiltag for at forhindre yderligere spredning af coronavirus er blevet iværksat, og nu forhindrer dem i at nå hjem til deres familier i Polen.

Hos slagteriet Danepork er godt halvdelen af cirka 200 medarbejdere nemlig polakker. En stor del af dem har ofte lange arbejdsdage mandag til torsdag, inden de kan tage en forlænget weekend med deres ægtefæller og børn i hjemlandet.

De må de kommende uger undvære at se deres familier, da Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til udlandet i øjeblikket for at undgå af sprede coronavirussen yderligere.

- Jeg synes, de tager det godt, selvom det selvfølgelig er frustrerende. De er ligeså usikre som alle andre på, hvordan det hele udvikler sig, siger direktør Leo Grønvall.

Annonce
Jeg synes, de tager det godt, selvom det selvfølgelig er frustrerende. De er ligeså usikre som alle andre på, hvordan det hele udvikler sig.

Leo Grønvall, direktør

Forsætter for fuld damp

Da regeringen i sidste uge meddelte, at de danske grænser ville blive spærret, havde direktøren en bekymring for, om en stor del af de polske medarbejdere ville skynde sig til deres hjemland for at være hos deres familier og dermed ikke ville møde op på arbejde mandag morgen.

- Heldigvis mødte langt, langt størstedelen af medarbejderne mandag på arbejde som planlagt. Samtidig er der medarbejdere, som egentlig havde taget ferie i den her uge, der alligevel er mødt op på arbejde, fortæller Leo Grønvall.

For slagteriet har det stor betydning, at de polske medarbejdere har valgt at blive i Danmark og passe arbejdet på slagteriet.

- Det betyder, at vi kan køre produktionen videre på fuld damp, fortæller Leo Grønvall.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Vejle

Efter udbrud af corona på plejehjem: - Vi gør alt for at passe på beboere og medarbejdere

Vejle

Efter corona-udbrud på plejehjem i Vejle: 11 beboere er lige nu i isolation

Annonce