Annonce
Vejle

Populær festival vender tilbage: Men navnet er nyt

Vejle Fjordfestival på Vejle Lystbådehavn fra klokken 10 til 17 byder på et væld af aktiviteter, blandt andet streetfoodmarked og designmarked - og mange børneaktiviteter. Arkivfoto: Martin Ravn
Weekenden er spækket med arrangementer for både børn og voksne. Kig forbi Vejle Fjordfestival, 24. og 25. august, og prøv en kajaktur i fjorden, byg din egen isskulptur og dans med til jazztoner.

Vejle: De garvede gæster kender det som "Vild med Vand". I år er navnet skiftet til Vejle Fjordfestival - og med god grund. Vejle Fjordfestival rummer nemlig foruden de mange sjove vandaktiviteter også musikalske oplevelser, streetfood, gadeteater og meget, meget mere.

- Vejle Fjordfestival tiltrækker en masse mennesker, som normalt ikke bruger lystbådehavnen. Havnen har i de senere år været igennem en gennemgribende udvikling med spændende arkitektur og gode klubfaciliteter, og det kan vejlenserne opleve helt tæt på under festivalen, siger Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle i en pressemeddelelse.

Sidste år deltog over 15.000 gæster i festivalen, og formanden for kultur- og idrætsudvalget i Vejle, Dan Arnløv Jørgensen (K), håber, at lige så mange kigger forbi festivalen i den kommende weekend.

- Med Vejle Fjordfestival udnytter vi de fantastiske rammer, der er ved fjorden og i den nye bydel, som er blomstret op ved lystbådehavnen. Vores mange lokale ildsjæle og foreninger har virkelig taget festivalen til sig og bidraget til, at vi kan præsentere et spændende weekendprogram, hvor der er noget for enhver smag, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Mathilde Falch er en af de mange kunstnere, der står på scenen ved Vejle Fjordfestival i den kommende weekend. PR-foto

Stort børneunivers

Igen i år er søndagens program fyldt med sjove aktiviteter for børn i alle aldre. Og på grund af den store interesse for børneaktiviteterne de sidste år, er festivalens børneunivers i år flyttet til Havneøen ved Fjordenhus, hvor der er plads til et endnu større telt fyldt med børneaktiviteter.

I år kan børnene især glæde sig til at komme helt tæt på den løjerlige antihelt Onkel Reje, som er kendt fra DR Ramasjang. Børnene kan også prøve kræfter med at hugge deres helt egen isskulptur ud af store isklumper. Og så er der mulighed for at smage på nogle af de fødevarer, der findes i fjorden, når naturvejlederne fra Økolariet viser et udvalg af både dyr og tangplanter frem. I år kan vejlenserne også glæde sig til over 20 musikalske oplevelser under Vejle Fjordfestival. Du kan blandt andet hoppe på fjordbåden Helene til en anderledes koncert i smukke omgivelser på fjorden. Her bliver der leveret en blanding af elektroniske beats, rock’n’roll og 60’er-soul. Derudover kan du opleve selveste Jørgen de Mylius og hans Eldorado-show, masser af glad jazz, pop og rock leveret af blandt andre Julie Berthelsen, Mathilde Falch og bandet Johnny Deluxe. Der er meget mere at komme efter til Vejle Fjordfestival 2019. Gå ind på fjordfestival.vejle.dk/ og se det samlede program.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Danmark For abonnenter

Frygten for forurenings-sygdomme i Grindsted er blusset op igen: Her er, hvad vi ved

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce