x
Annonce
Egtved

Populær indfaldsvej spærret i længere tid

Onsdag i sidste uge begyndte entreprenører at fræse asfalten på Vejlevej af, så man kan komme til at grave ned i jorden under vejen og få anlagt dræn. Vejen forventes at være spærret op til en måneds tid endnu. Arkivfoto: Mette Mørk
I sidste uge valgte Vejle Kommune at spærre Vejlevej ind mod Bredstenvej af, da de store mængder regn havde fået vejen til at sætte sig. Skilte viser, vejen er spærret frem til 31. marts, men Vejle Kommune håber at kunne åbne vejen før.

Bredsten: Der bliver gravet med store maskiner på Vejlevej i disse dage. Tirsdag i sidste uge valgte Vejle Kommune at spærre vejen for al gennemgående trafik, da de store mængder regnvand den seneste tid havde fået vejen til at sætte sig i en sådan grad, at man frygtede, at den kunne skride.

- Der skete lignende skader på vejen for fire år siden, men dengang tog vi ikke tyren ved hornene, som vi gør nu. Denne her gang reparerer vi ikke bare skaderne. Nu graver vi helt ned og får lavet en ordentlig løsning. Vi gør vores for at sikre, at det ikke sker igen, fortæller Erik Bjerre, vejingeniør ved Vej & Park i Vejle Kommune.

Derfor er asfalten på det berørte stykke fræset af, og med gravemaskiner graver man nu cirka 10-12 meter ned for at komme problemerne til livs.

- Nu får vi lagt dræn ned, så vandet ikke ødelægger vejen en anden gang. Der er ingen dræn på nuværende tidspunkt - der er kun en enkelt tynd ledning, som vi lige nu forsøger at finde ud af, hvor kommer fra, og hvor den løber hen, forklarer han.

Annonce

Der skete lignende skader på vejen for fire år siden, men dengang tog vi ikke tyren ved hornene, som vi gør nu. Denne her gang reparerer vi ikke bare skaderne.

Erik Bjerre, vejingeniør, Vej & Park

Spærret til 31. marts

Vejingeniøren oplyser, at cykelstien ved Vejlevej også vil blive spærret af, da man også er nødt til at grave op her for at lægge drænene.

Det er et stort arbejde, som tager tid at gennemføre. I sidste uge var meldingen fra Flemming Skovgaard, tilsynsførende ved Vej & Park, at man ville spærre vejen i op til tre uger. På skiltene, der viser, at Vejlevej er spærret, fremgår det dog, at vejen vil være spærret frem til 31. marts.

- Vi håber selvfølgelig på at blive færdige før det. Vi vil hellere gøre folk glade over, at vi er færdige før forventet, end at risikere at det trækker længere ud, end vi har skiltet med, siger Erik Bjerre.

Vejle Kommune anslår, at det vil komme til at koste mellem 800.000 og en million kroner at få udbedret skaderne og få anlagt de nye dræn.

- Det ville måske have kostet en tredjedel bare at reparere skaderne, men så risikerer vi at stå med samme problem næste gang. Den her gang vil vi gøre, hvad vi kan for at forhindre, at noget lignende sker igen her, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Kirsten måtte køre hjem med alt sit skrald: Kun folk med lige nummerplader kom ind på genbrugspladsen

Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce