Annonce
Jelling

Populær skaterpark bliver større og vildere

Specialisterne fra FSR Beton er tilbage i Jelling for at udvide Ragnarok Skatepark med yderligere 280 kvadratmeter. Firmaet har bygget over 50 skateparker i Danmark, Norge og Sverige. Foto: Yilmaz Polat

Trods regn og blæst er betonarbejdere godt i gang med at udvide Ragnarok Skatepark, så der i større omfang er noget for både nybegyndere og eksperter - og dem derimellem.

Jelling: En gravemaskine, store sandbunker, mudder, ikke-færdiggjorte trækonstruktioner og en række arbejdere, der knokler med skovl, betonhammer og andre redskaber.

Vi er i området mellem asylcentret og fritidscentret Runerne. Her ligger skateparken Ragnarok, som i disse dage i høj grad lever op til sit navn.

Lige for tiden er den populære skatepark nemlig omdannet til en byggeplads, idet betonarbejderne er ved at udvide banen med en afdeling på 280 kvadratmeter. Dermed bliver der samlet omkring 830 kvadratmeter at boltre sig på, hvis man er til skateboard, løbehjul, rulleskøjter eller BMX.

Annonce

Ragnarok Skatepark


  • Første etape på 550 kvadratmeter blev indviet i juni 2017. Pris: 600.000 kroner.
  • Anden etape på 280 kvadratmeter forventes indviet i november 2018. Pris: 300.000 kroner.
  • Tredje etape bliver maksimalt 470 kvadratmeter, da den samlede anlægsbevilling er på 1300 kvadratmeter. Håbet er, at den kan indvies i 2020. Forventet pris: Over en million kroner.
  • Pengene er kommet fra blandt andet fonde og offentlige kasser.
Ragnarok Skatepark blev indviet i juni 2017, men når næste etape er færdigbygget, kommer det til at føles som en helt ny skatepark, lyder det fra initiativtagerne. Foto: Yilmaz Polat

Skatere fra Jerlev og Tyskland

Siden Ragnarok Skatepark blev indviet i juni 2017, har den været så stor en succes, at der til tider har været pladsmangel. Det fortæller Fredi Graetsch og Lars Kjær, der er blandt initiativtagerne til skateparken.

- Vi har valgt at bygge skateparken efter en tretrinsraket, så vi nu er i gang med anden etape. Det er især på grund af økonomien, men også fordi der skal være en efterspørgsel, før vi vælger at gå videre med en ny etape. Og her har vi oplevet, at banen er meget populær, siger Fredi Graetsch.

- På et tidspunkt var jeg forbi skateparken en helt tilfældig dag, hvor der udover lokale unge blandt andet var to skatere fra Tyskland og nogle drenge fra Jerlev og Brande. Så det er både lokalt, nationalt og internationalt, at banen er blevet attraktiv, supplerer Lars Kjær Larsen.

De ser et stort potentiale i skatebanen.

- Jeg er født og opvokset i Australien, hvor det i mange år har været populært at skate, fordi det er en nem og uorganiseret sportsaktivitet. Skating var ikke tidligere anerkendt som en sport, men i 2020 er den med på OL-programmet, og det har gjort, at den er blevet mere interessant de senere år, også i Danmark, siger Fredi Graetsch, der kom til landet i 1999.

Fra nybegynder til ekspert

Det er FSR Beton, som står for at bygge banen. Firmaet er specialister i at lave skateparker, og alle medarbejdere er selv skatere i fritiden.

- Det specielle ved banen i Jelling er, at vi nu kommer tilbage og bygger videre på den. Normalt bygger vi det hele på en gang, men her har vi mulighed for at udvikle banen løbende i et tæt samarbejde med de lokale, siger Balder Lehmann, ejer af FSR Beton.

Mens første etape er mest henvendt til begyndere og let øvede, bliver det nye område en anelse mere avanceret. Det er et såkaldt transition-og flowanlæg, som giver mulighed for at få mere fart på hjulene og komme op i luften.

- Meningen med skateparken er, at der både skal være noget for nybegynderen og eksperten, så alle kan blive ved med at udvikle sig, siger Balder Lehmann.

På vej i top 10

Hvis alt går vel, er den udvidede skatebane klar til brug i slutningen af november. Dermed mangler kun den tredje og sidste etape at blive bygget på Ragnarok Skatepark, men der går dog lidt tid, inden det bliver aktuelt.

- Det er et spørgsmål om økonomi. Vi skal nok have samlet mindst en million kroner ind, så vi håber på hjælp fra nogle af de store, landsdækkende fonde, siger Fredi Graetsch.

Han håber, at hele skateparken kan være færdigbygget i 2020.

- Når det sker, er Ragnarok Skatepark blandt de 10 bedste skateparker i Danmark, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce