Annonce
Give

Populær skoleleder tager et hop: Fra Thyregod til Skibet

Gert Hougaard har været vidt omkring i Danmark både som skolemand og fodboldmand - og nu hedder den næste destination Skibet ved Vejle. Foto: Jim Hoff
Efter små fem års virke stopper Gert Hougaard 1. oktober som skoleleder på skolen i Thyregod. Hans fremtidige virke kommer til at ligge på Skibet Skole.
Annonce

THYREGOD: Når efteråret officielt kommer til Danmark 1. oktober, er det ikke kun træerne, der mister bladene. Thyregod Skole mister også sin skoleleder gennem små fem år, idet Gert Hougaard forlader posten som chefdirigent i Thyregod for at tiltræde en stilling som skoleleder på Skibet Skole.

Der er ifølge Gert Hougaard intet dramatisk i skiftet fra Thyregod til Skibet.

Skolelederens beslutning om at søge nye græsgange længere mod øst er truffet ud fra modne overvejelser og er opstået som en kombination af, hvad Vejle Kommunes skolevæsen havde brug for og de nye personlige og karrieremæssige udfordringer, der så småt var begyndt at tage form i Gert Hougaards sind.

- Som skoleleder er man jo i løbende dialog med Vejle Kommunes chef for Uddannelse & Læring, Ulla Riisbjerg Thomsen, og efterhånden, som vi fik drøftet tingene omkring stillingen som skoleleder ved Skibet Skole, kunne jeg godt se mig selv tage denne udfordring op. Så nu prøver vi det, siger Gert Hougaard med et stort smil.

Jeg tager fra Thyregod med god samvittighed, for det er en rigtig god skole, og det er blevet en skole for alle børn i distriktet - og det er en rar tanke at kunne efterlade en skole med de værdier.

Gert Hougaard

Annonce

Forlader en god skole der har plads til alle

Han kan se tilbage på knap fem gode år som skoleleder i Thyregod. Hougaard overtog posten midt januar 2015 efter Søren Færck og blev dermed den første skoleleder, som man havde hentet "udefra" i næsten en menneskealder.

- Det bliver et vemodigt farvel til Thyregod, for det har bestemt været nogle lærerige år både på det menneskelige og det ledelsesmæssige plan. Jeg vil på ingen måde siger, at jeg går herfra med fuldført gerning, for det begreb findes ikke i denne her verden. Men jeg tager fra Thyregod med god samvittighed, for det er en rigtig god skole, og det er blevet en skole for alle børn i distriktet - og det er en rar tanke at kunne efterlade en skole med de værdier, siger Gert Hougaard.

Den afgående skoleleder sender som en slags kærlig afskedssalut til sit hold en flot buket roser.

- Skolen stiller med et virkelig stærkt mandskab, for der er virkelig mange dygtige folk her, som gør et rigtig godt job, og som er med til at gøre Thyregod Skole til en god og velfungerende skole, lyder det anerkendende fra Gert Hougaard.

Annonce

Elsker nye og store udfordrinegr

Når Hougaard indstiller gps mod Skibet 1. oktober, er det Egtveds skoleleder, Villy Raahauge, der - samtidig med at han varetager jobbet i Egtved - tager over som fungerende skoleleder.

- Det er hensigten, at den nye skoleleder skal være fundet til den 1. januar 2020, oplyser Gert Hougaard.

Når han tiltræder som leder ved Skibet Skole, bliver han chef for 120 medarbejdere og en skole, der består af en almen del og en specialklasseafdeling med 100 børn under autismespektret.

- Det er en skole med en stor kompleksitet indbygget med to vidt forskellige afdelinger og mange medarbejdere. Det bliver nok min største udfordring hidtil som leder, men jeg ser virkelig frem til opgaven. Jeg ser frem til udfordringen, ja, jeg erkender blankt, at jeg faktisk elsker store udfordringer. At få alle de mennesker og de to ganske forskellige afdelinger til at spille som en velfungerende enhed - det er en opgave, jeg med glæde vil se frem til at løse sammen med personalet på skolen, lyder det fra Hougaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce