Annonce
Kultur

Populær torvefest lokker med musik, mad og landskamp: Men der er kun solgt ganske få billetter

Gennem årene har der været godt fyldt op på Gorms Torv, når Jelling Musikforening har inviteret til musik og mad på torvet. Her er det fra 2013, før torvet blev renoveret. Arkivfoto
Tidligere har der været stor opbakning til musik og mad på Gorms Torv i Jelling. I år kniber det dog gevaldigt med at sælge billetter, men arrangørerne er fortrøstningsfulde: - Vi gennemfører uanset hvad, siger de.

Jelling: Kulturbranchen er ikke længere pålagt så hårde coronarestriktioner som tidligere. Alligevel oplever flere arrangører, at det er svært at opnå den samme opbakning, de førhen har oplevet til live-koncerter.

"Det ser sgu pænt skidt ud, både for vi arrangører og artisterne," skrev musikbooker Bjarne Rask fra Bygningen i Vejle for nylig i ærligt Facebook-opslag om det svigtende billetsalg til Vejle Alive.

Således tyder det på, at publikum i øjeblikket ikke er så livemusik-hungrende, som man i musikbranchen havde håbet på.

Annonce

Det kan også mærkes hos Jelling Musikforening, der i samarbejde med Vejle Alive og flere andre har stablet en torvefest på benene. Den foregår lørdag 26. juni på Gorms Torv i Jelling. Her er der koncerter med Back to Back og Boys from Heaven samt mad fra Byens Café og Café Sejd. Men på trods af det solide koncept kniber det med at skaffe publikum til arrangementet.


Det er klart, at vi ikke har solgt de billetter, vi ønskede at sælge. Men vi gennemfører under alle omstændigheder, og vi håber at se en masse glade mennesker.

Bo Riisbjerg Thomsen, formand for Jelling Musikforening


Det fortæller Bo Riisbjerg Thomsen, der er formand i Jelling Musikforening.

- Vi har tidligere arrangeret lignende koncerter på torvet et par gange - senest i august 2020, da der også var coronarestriktioner. Begge gange var der udsolgt, men denne gang har vi oplevet meget mindre interesse. Det kan vi tydeligt se på billetsalget, siger Bo Riisbjerg Thomsen.

Der er plads til 200 tilskuere til torvefesten, men her få dage før arrangements start er der kun solgt cirka 15 billetter, oplyser han.

Lokker med landskamp

Bo Riisbjerg Thomsen tror, at EM-kampen mellem Danmark og Wales, der spilles lørdag klokken 18, muligvis kan være med til at holde folk tilbage.

Men den udfordring har Jelling Musikforening fundet en løsning på.

Svigtende billetsalg

Ikke kun Vejle Alive og Jelling Musikforening har været ramt af svigtende billetsalg efter coronagenåbningen.

I den vestjyske by Harboøre blev der for to uger siden afviklet den traditionsrige festival Haze over Haarum i en såkaldt corona-udgave.

Festivalen blev gennemført over to dage med 800 billetter til salg per dag. Men det lykkedes kun at sælge 850 billetter i alt, og festivalen forventer derfor et stort underskud.

- Koncerten med Back To Back er skubbet en time for at gøre plads til landskampen. Visning af kampen er gjort mulig via et sponsorat, som dækker omkostningerne til rettighederne. Derfor er vi fortrøstningsfulde ved udsigten til en flot solskinslørdag med musik og ikke mindst mulighed for at se landskamp på storskærm, siger musikformanden.

Landskampen bliver vist inde i Byens Café. Her er der på grund af coronarestriktionerne maksimalt plads til 80 siddende gæster under kampen. Disse pladser fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Annonce

Normale tilstande vender tilbage

Trods det svigtende billetsalg ser Bo Riisbjerg Thomsen optimistisk på situationen.

- Det er klart, at vi ikke har solgt de billetter, vi ønskede at sælge. Men vi gennemfører under alle omstændigheder, og vi håber at se en masse glade mennesker, siger han.

Bo Riisbjerg Thomsen fra Jelling Musikforening forventer, at musikbranchen er tilbage på sit gamle niveau i efteråret. Arkivfoto: Mette Mørk

Optimistisk er han også, når han ser frem mod resten af året for Jelling Musikforening og musikbranchen generelt.

- Jeg tror, at når vi kommer i gang med efteråret, bliver det mere business as usual i musikbranchen. Til den tid har folk fået overstået vennebesøg, parmiddage og familiefester, som for manges vedkommende har været sat på standby i lidt over et år. Når den sult er stillet, tror jeg, at det almindelige kulturliv vender tilbage, men det kan være, at det først sker i august eller september, forventer Bo Riisbjerg Thomsen.

Nis Bøgvad og Morten Remar fra Back to Back blev dannet tilbage i 1986. Duoens største hit er sangen Jonathan, som på streamingstjenesten Spotify har opnået over 8,7 millioner afspilninger. PR-foto
Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Billund

Nu forsvinder restriktionerne, og Jan glæder sig til at åbne sit diskotek: Natteliv er ikke bare fest, det er også socialt

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Medie: Mette Frederiksen ventes at fjerne restriktioner

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Annonce