Annonce
Erhverv

Populære boliger tager form: Over 100 står på venteliste til 24 boliger

Byggeriet af 24 lejeboliger er godt i gang på hjørnet af Fårupvej og Plantagevej i det sydlige Jelling. Tirsdag var der rejsegilde på projektet. Foto: Yilmaz Polat

Tirsdag eftermiddag var der rejsegilde på 24 nye familieboliger i det sydlige Jelling. Den lange venteliste vidner om, at boligerne er særdeles eftertragtede.

Jelling: Med navnet Gårdhavehusene signalerer de 24 nye boliger i det sydlige Jelling hygge, idyl og fredsommelighed.

Selv om byggeriet kun er halvvejs, kan man allerede fornemme, hvorfor så mange har lyst til at flytte ind i det nye boligområde. Et område, der stadig er forbundet med Jelling by, men blot ligger i gåafstand til blandt andet Jelling Skov og Fårup Sø.

Og tirsdag eftermiddag var der så blevet tid til rejsegilde på projektet. Knap 50 personer var mødt frem, herunder byggefolk, samarbejdspartnere, borgmesteren samt en række nysgerrige borgere, der har skrevet sig op på venteliste.

Annonce

Gårdhavehusene

24 almene familieboliger på hjørnet af Fårupvej og Plantagevej skal klar til brug i maj 2019.Boligerne er opført i 6 tæt-lave boligblokke, og hver bolig får egen parkeringsplads, udvendigt skur og gårdhave.

Det samlede boligareal er på 2350 kvadratmeter, som bliver fordelt på 5 lejligheder med 2 rum, 10 lejligheder med 3 rum og 9 lejligheder med 4 rum.

De røde pølser blev erstattet af sandwich til tirsdagens rejsegilde på Gårdhavehusene i Jelling. Foto: Yilmaz Polat

Markant indgangsportal fra syd

Niels Barkholt, formand for Jelling Boligselskab, bød velkommen.

- Det er ikke første gang, der er boliger på området. I startfasen af byggeriet stødte entreprenørerne på spor af et vikingehus, lød det fra Niels Barkholt.

For få uger siden var der tvivl, om håndværkerne kunne holde tidsplanen, fordi murerarbejdet stod stille i tre uger på grund af en konkurs hos murerfirmaet. Men hos det lokale boligselskab forventer man ikke, at det ændrer på indflytningsdatoen, der er sat til 1. maj 2019.

- Nu er byggeriet så langt, at vi kan se, at de store forventninger, vi havde allerede på grundlag af tegningerne, nu er ved at blive realiseret. Byggeriet rummer velindrettede boliger med henholdsvis to, tre og fire værelser, så der er boliger til mange familiers behov. Vi står med et meget interessant boligmiljø med smukke gårdhavehuse placeret som en flot og markant indgangsportal til Jelling fra syd, sagde Niels Barkholt.

Det er ikke første gang, der er boliger på området, fortalte Niels Barkholt, formand for Jelling Boligselskab, til rejsegildet. I starten af byggeriet stødte entreprenørerne nemlig på sporene af et vikingehus. Foto: Yilmaz Polat

Lang venteliste

Under velkomsttalen afslørede Niels Barkholt, at ventelisten til at komme i betragtning som lejer til af en af de 24 boliger har vokset sig større og større.

- Aktuelt er der en aktiv venteliste på 30 til 2-rums boligerne, 60 til 3-rums boligerne og 40 til 4-rums boligerne, fortalte formanden.

Efter offentliggørelsen af disse tal havde yderligere fem skrevet sig på listen, så der sammenlagt er 135 interesserede til Gårdhavehusene. Det er de personer med længst anciennitet, der først får tilbudt de nye lejeboliger.

I januar 2019 vil der være et åbent hus-arrangement, hvor man kan se nærmere på lejlighederne, og fra februar er det muligt at indgå lejekontrakt til boligerne.

Borgmester Jens Ejner Christensen bor selv i Jelling og har nærmest dagligt fulgt med i projektet. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

VB

VB siger farvel til norsk offensiv-spiller

Annonce