Annonce
Rejser

Populære udflugter: Vadehavet er et populært spisekammer

Tur på Vadehavet. PR-foto
Siden Vadehavscentret åbnede for knap to år siden, har det oplevet stor interesse for ture, der tager besøgende med ud for at samle planter og havdyr, som tilberedes i fællesskab.
Annonce

På med gummirøjserne og afsted ud på Vadehavsets banker, som også byder på et rigt spisekammer. Det er opskriften på Vadehavscentrets tur med navnet Vadehavsmad. Og det er en populær en af slagsen.

- Det er rigtig tit familier, der tager på en fællestur, men også bedsteforældre med børnebørn eller par, fortæller Christine Ditlevsen, der biolog og naturvejleder ved Vadehavscentret.

Sammen med sine kollegaer har hun taget besøgene ud på mange ture på jagt efter spiselige planter og dyr i Vadehavet. Hvad gruppen går på jagt efter kommer an på årstiden. Om vinteren er det særligt østers, muslinger, snegle og blæretang.

Ture ved Vadehavet

Vadehavscentret arrangerer over 200 ture om året, der foregår i selskab med faguddannede naturvejledere.

Det er blandt andet østers-, reje- og sælsafarier, fugleture, udflugt til Vadehavet om natten og tur til Mandø.

Turene Vadehavsmad finder sted 19. april (er udsolgt), 8. juni, 16. juli, 25. juli, 1. september og 14. oktober. Pris for en voksen er 255 kroner (inkl. entré til Vadehavscentret).

Turen varer fire cirka fire timer. Man går cirka 3,5 kilometer på jagt efter spiselige planter og dyr i Vadehavet. Undervejs fortæller naturvejlederen om det skjulte liv på havbunden, fugle og Nationalpark Vadehavet.

Turen afsluttes med, at der laves bålmad af fangsten. Man skal ikke forvente at blive mæt, da det kun er smagsprøver.

Husk gummistøvler, regnbukser, rygsæk eller pose til fangsten.

Derudover er det også muligt at tage med på Snapsetur.

Læs mere på www.vadehavscentret.dk.

Annonce

Mad over bål

Om foråret og sommeren er østerssæsonen slut. Derfor sættes jagten ind på grønt og rejer. For eksempel kan man lave pesto af planter, der vokser på strandeng, og syltet tang af blandt andet blæretang.

- Det er meget oppe i tiden at sylte. Syltet tang er også nemt at tilberede og smager rigtig godt. Det har samme syrlige smag som syltet rødløg, fortæller Christine Ditlevsen.

Når gruppen kommer tilbage fra Vadehavet, tændes et bål, og turens fangst tilberedes over flammerne. Syltet tang smager godt til rejer og brød med tang i, som også sommetider bliver bagt på turen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Annonce