Annonce
Give

Populært: Børn holder ferie i 1900-tallet

24 børn holder sommerferie på Give-Egnens Museum og lever og arbejder som i gamle dage. I dag slagter de høns. Foto: Søren E. Alwan
Sommerferie på museum hitter hos børnene. For første gang i fem år har Give-Egnens Museum meldt udsolgt og oprettet venteliste på sin sommerferieaktivitet.
Annonce

Give: Udsolgt! Sådan lyder meldingen til børn, der vil bruge tre dage af sommerferien på at rejse tilbage til begyndelsen af 1900-tallet.

De 24 pladser, der er på Give-Egnens Museums sommerferieaktivitet, er nemlig revet væk i en fart, museet ikke har oplevet før, fortæller Karen Marie Ravn, der er ansvarlig for aktiviteten.

Siden har museet for første gang i fem år oprettet venteliste til arrangementet, og efterspørgslen skyldes den tid, vi lever i, mener hun.

- Børn kan godt lide at prøve ting. De vil også gerne prøve at forstå, hvordan deres tipoldeforældre og oldeforældre levede. De er meget nysgerrige, siger Karen Marie Ravn.

24 børn holder sommerferie på Give-Egnens Museum og lever og arbejder som i gamle dage. I dag slagter de høns. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Vilde med skærmfri tid

De 24 børn i alderen seks til 12 år pakker iPads og mobiltelefoner væk i tre dage på museet. I stedet smøger de ærmerne op. Der skal nemlig knokles, som man gjorde i hedebondefamiliens liv i begyndelsen af 1900-tallet. Fårene klippes, uldet kartes, hønen slagtes og maden laves fra bunden. Til trods for, at det ikke er hverdagskost for børn i 2019, kan Karen Marie Ravn mærke, at de er begejstrede.

- De er tydeligvis vilde med det. De er indstillet på, at det er her, det sker, og så laver vi noget hele tiden. Børnene elsker faktisk at være i gang, og når mor og far henter dem, så skal forældrene se alt, vi har lavet, forklarer hun.

Det er 23. gang, Give-Egnens Museum slår dørene op for børn, der vil prøve at leve i begyndelsen af 1900-tallet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce