Annonce
Vejle

Populært boligområde skal vokse med 145 grunde

Den nye etape af Tirsbæk Bakker omfatter området omkring Julianelund - på bakkerne ned mod Tirsbækvej. Illustration: Tirsbæk Bakkers hjemmeside
Ny lokalplan på vej for endnu en etape af Tirsbæk Bakker i den yderste del af Bredballe.

Bredballe: Boligområdet Tirsbæk Bakker skal være endnu større.

Siden de første spæde spadestik tilbage i 2010 er boligerne skudt op af jorden med stigende hast. Nu er det tid til at tage hul på tredje etape af et projekt, der fuldt udbygget kan rumme op til 1300 boliger.

Tirsdag beslutter teknisk udvalg, om der skal sættes gang i en ny lokalplan for mellem 105 og 145 boliger. Ifølge oplægget kan der både være tale om parcelhuse og rækkehuse - akkurat som det er tilfældet med den øvrige bebyggelse i området.

Landskabet i Tirsbæk Bakker er unikt. Derfor placeres byggeri og veje, så det underbygger og forstærker de smukke landskaber og det kuperede terræn. - Citat fra helhedsplanen fra 2008

Nu også med erhverv

Hvis det står til bygherren, Omnia Invest med direktør Morten Hansen i spidsen, kommer der også erhverv ind i den kommende etape.

Bygherren har planer om at gøre plads til liberalt erhverv i det område, som indtil for nyligt husede den gamle gård Julianebjerg. Den gav teknisk udvalg tilladelse til at rive ned for et halvt år siden - og nu skal grunden bruges til boliger og muligvis erhverv.

Helt tilbage i 2008 blev der udarbejdet en helhedsplan for det 380 hektar store areal mellem Horsensvej, Juelsmindevej, Tirsbækvej og det østligste Bredballe.

Et af elementerne var, at det nye boligområde - der på det tidspunkt også omfattede en golfbane - skulle indpasses i naturen. Og i ansøgningen om ny lokalplan, lover Omnia Invest, at de takter fortsætter i den nye udstykning. Som man kan læse i indstillingen til teknisk udvalg.

Principperne fra de to tidligere etaper ønskes fortsat med vægt på landskabets naturens kvaliteter og den gode bygningsarkitektur. Den nye bebyggelse skal derfor indordne sig landskabet og de terrænforskelle, der er i området.

Annonce

Ny vej til Engum

Boligområdet har et større vej- og stinet, der ikke kun hænger sammen med Bredballe.

Den nordøstlige del af område er tilknyttet landsbyen Engums skoledistrikt, og i den sammenhæng er der etableret en ny vejforbindelse til Engum, blandt andet via en rundkørsel ved Juelsmindevej og en cykel- og fodgængertunnel under vejen.

Det er området indkranset af sorte prikker, der skal være næste etape i Tirsbæk Bakker. En ny lokalplan er på vej, hvis politikerne siger ja. Illustration: Ravn Arkitektur for Omnia Invest
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Live fra pressemøde: Alle test af Eriksen ser fine ud - har holdt videomøde med landsholdskollegerne

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Danmark

Alting gik i stå i Christian Eriksens hjemby, da han pludselig faldt om på græsset i Parken

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce