Annonce
Fredericia

To lokale kunstnere under samme tag: Populært galleri er flyttet i atelier

Knud Erik Møller ved sit aktuelle lærred i det nye atelier i Riddergade. Foto: Peter Friis Autzen
Jagten på et godt værksted førte to af Fredericias kunstnere sammen i Riddergade.
Annonce

Fredericia: Kunstmaler Erik Møller Jørgensen har flyttet sit populære atelier fra Norgesgade til Riddergade.

- I Norgesgade havde vi både atelier og galleri - altså værksted og udstilling. Her i Riddergade har vi kun atelier, men besøgende er meget velkomne alligevel, siger han og slår ud med armene.

- Her er jo ret god plads.

Atelieret ligger i gården bag Riddergade 11. Her deler Erik Møller Jørgensen lokaler med en anden kunstner, nemlig Pia Hessellund.

- Vi kendte i forvejen hinanden fra kunstnergruppen Plus-Minus. Og da hun hørte, at jeg manglede et nyt sted efter Norgesgade, bød hun mig indenfor her. Det er jeg glad for, siger han.

Det ret store atelier er også hjemsted for kunstmaler Pia Hessellund, der bød Erik Møller Jørgensen indenfor. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Rammer til kunsten

Erik Møller Jørgensen har gang i adskillige projekter. De fleste af dem udføres med pensel på lærred, men han er også aktiv med tastatur og ord.

- Jeg har i flere år argumenteret for, at Fredericia får et kunstmuseum. Det er blevet til en del læserbreve gennem årene. Jeg håber, at det kommer til at ske, når og hvis der etableres et nyt, stort kulturhus med teater ved havnen. Det ville være et godt sted til et kunstmuseum også, siger han.

Indtil da er han klar til at byde gæster og kunstinteresserede indenfor i Riddergade, hvor også skoleklasser med øje for det kreative allerede har været forbi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce