Annonce
Erhverv

Posthus-skæbne afgjort: Tørring får alligevel sit sundhedshus

Hedensted Kommune har de sidste to år haft lejet det gamle posthus i Tørring ud til webshoppen Apuls. Nu bliver den 500 kvm. store bygning solgt til Tørring Fysioterapi og Træning. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Tørring Fysioterapi og Træning har vundet udbuddet om det gamle posthus i Tørring. Planen er, at der skal laves et sundhedshus i bygningerne.

Tørring: Tanken om et sundhedshus i det centrale Tørring bliver efter alt at dømme alligevel til virkelighed.

Ideen var ellers sparket til hjørne efter Tørring Lægehus i foråret besluttede, at de ikke havde interesse i at bygge nyt på Jernbanegade/Tørringhus-grunden, men efter Hedensted Kommunes byråd onsdag aften besluttede at sælge det forhenværende posthus i Tørring til Tørring Fysioterapi og Træning, er en samling af diveres sundhedstilbud centralt i Tørring igen blevet en mulighed.

I det gamle posthus har Lotte Toftebjerg og Peter Markussen, der ejer Tørring Fysioterapi og Træning på Torvegade, planer om at lave et sundhedshus.

Udover plads til deres egne aktiviteter og mulighed for at udvide klinikken, vil de også give andre sundhedsfaglige personer som f.eks. fodterapeuter, osteopater, tandteknikere, akupunktører o.l. mulighed for at leje sig ind i bygningen.

Samtidig er planen at sælge en del af posthusgrunden fra til Tørring Lægehus, der dermed får mulighed for at indfri et mangeårigt ønske om at bygge til og bedre parkeringsforholdene.

Annonce

Posthusets rolle i midtbykabalen

Hedensted Kommune købte i 2015 det fhv. posthus i Tørring, da det var var centralt ift. planlæningen af midtbyudviklingen i Tørring. Tanken var bl.a., at den kommunale forvaltning, der skal flyttes fra Uldum, kunne have til huse i posthuset og lægehus.Lægehuset kunne så i stedet flytte over i et nybygget sundhedshus, som det var planen at bygge på en del af Tørringhus grunden.

Sidste forår meldt lægehuset dog ud, at de ikke var interesserede i at flytte. Derfor blev det besluttet, at forvaltningen skal huses i et nybygget kontor på Tørringhus-grunden.

Det gjorde posthuset overflødigt i midtbykabalen, og Hedensted Kommune havde derfor sat posthuset til salg.

Det bedste for Tørring

Hedensted Kommune har valgt at sætte posthuset til salg i en budrunde, hvor det ikke kun har været et kriterie om pris, men også et kriterie om, hvad "der er bedst for Tørring", der har været afgørende. To potentielle købere havde lagt bud ind på bygningen, som Hedensted Kommune for få år siden købte til 1,15 mio. kr.

- Vi har fået to fine oplæg med gode ideer til, hvad bygningen kan bruges til. Vi har valgt at sælge til Tørring Fysioterapi og Træning, da vi stadig tror på tanken om et sundhedshus i midtbyen, og tilbuddet også giver mulighed for, at lægerne kan udvide bygningsmæssigt, lyder det fra borgmester Kirsten Terkilsen (V).

Det andet bud kom fra Lars Maul, der sammen med TBU (Gudenåkollegiet), der er et regionalt beskæftigelses- og uddannelsetilbud for autister, bl.a. ville indrette en café i bygningen.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Alle plejecentre får måske fast læge

Annonce