Annonce
Læserbrev

Posthusgrundens gamle stationsbygning kan blive Vejles svar på Fængslet i Horsens

Politikerne har vist vilje til at investere mange penge i havnen og har skabt gode forhold for sportsudøvelse, hvad enten man cykler, sejler eller svømmer. De bør vise samme mod til at investere i natur og kultur.

Læserbrev: Ikke mange havde troet, at det nedslidte fængsel i Horsens efter lukningen ville blive et af Danmarks mest velbesøgte museer og danne rammen om nogle af landets største koncerter.

Tøjhuset i Fredericia, klædefabrikken i Odense, Remisen i Brande og Godsbanen i Aarhus er lignede eksempler på omdannede industribygninger, der har sat jyske byer på det kulturelle danmarkskort.

Mit forslag er at omdanne posthusgrunden til et grønt område med plads til udendørs events og forvandle den gamle stationsbygning til et kulturhus med nyt bibliotek, café og foredragslokaler.

Mens man i Kolding kan gå en tur ved Koldinghus og i Fredericia bestige voldene, mangler Vejle en grøn plet i midtbyen - uden skøjtebane, uden kunstige søer og uden beton.

Jeg forestiller mig at kunne vandre fra midtbyen til havnen igennem en grøn park på posthusgrunden. Jeg drømmer om, at byens borgere vil valfarte til perronen, hvor navne som TV-2, Gnags og Rasmus Seebach vil optræde. Og jeg drømmer om at bestille specialøl fra fad, inden jeg sætter mig i rustikke rammer og hører bydronningen Bodil Jørgensen optræde for en fyldt sal.

Byrådet bør droppe planerne om en betonblok på posthusgrunden og lave en ny lokalplan for området, der sikrer ét grønt område i midtbyen.

Vejle har ikke brug for at blive en firkantet boligblok rigere. Desuden er to indkøbscentre vist rigeligt i midtbyen.

Det ser ganske vist imponerende ud, når man fra helikopterperspektiv ser bygherren NPV's tegninger af Vejles posthusgrund, hvor en grøn park bliver omringet af en boligblok.

Jeg er dog bange for, at parken vil være lige så ucharmerende som de grønne områder i Gellerupparken.

Jeg frygter, at området vil være lige så mennesketomt som området omkring Fem Søstre. Og i en tid hvor Mary's-centrets butikker drejer nøglen om, er flere butiksgrunde desuden tåbeligt.

Byrådspolitikerne bør ikke lade sig presse af et erstatningskrav fra NPV, selvom 26,5 mio. kr. ganske vist et stort beløb.

Byrådet har vist vilje til at investere et tocifret millionbeløb i en supercykelsti, 15 mio. kr. i et udsigtstårn på havnen, og for nylig investerede byrådet fem mio. kr. i at gøre Vejle til startby i cykelløbet Tour de France.

Politikerne har vist vilje til at investere mange penge i havnen og har skabt gode forhold for sportsudøvelse, hvad enten man cykler, sejler eller svømmer.

De bør vise samme mod til at investere i natur og kultur. Vejle har brug for et kulturhus, og det skal ligge på posthusgrunden.

Annonce
Sebastian Lei Krogsgaard. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce