Annonce
Give

Postkasse blæst til atomer: Livsfarlig hærværk eller hate crime?

Carsten Nielsen viser her Else Bøndergaard den mystiske printplade, der lå midt i bunken af rester fra postkasseeksplosionen på Granbakken 35. Foto: Jim Hoff
Nytårsnat fik Carsten Nielsen sprængt sin postkasse i luften i en eksplosion så voldsom, at han priser sig lykkelig over, at der ingen mennesker var i nærheden. De knivskarpe omkringflyvende jernfragmenter kunne nemlig have forårsaget katastrofale følger.
Annonce

GIVE: Nytårsnat blev en postkasse på Granbakken 35 sprængt meget kraftfuldt i luften. Flere meter fra gerningsstedet kan man stadig finde knivskarpe jernfragmenter, og eksplosionen har også smadret væggen til det træskur, som postkassen sad på.

Postkassen tilhører Carsten Nielsen, og han er her to dage efter stadig virkelig rystet over eksplosionens omfang - og de konsekvenser det kunne have haft, havde der været mennesker i nærheden på eksplosionstidspunktet.

- Metalpostkassen er jo blæst i flere stumper og stykker, og flere af de skarpe jernfragmenter ligger to-tre meter fra det redskabsrum, som postkassen sad på. Det har virkelig været en voldsom eksplosion. Postkassen er totalt smadret, og der er et stort hul i den trævæg, som postkassen sad på. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket, hvis der havde været mennesker i nærheden med alle de skarpe jerndele flyvende gennem luften med raketfart, lyder det næsten fortvivlet fra Carsten Nielsen.

Annonce

- Tror det her er personligt

Både han selv og naboerne hører godt et kæmpebrag lige uden for husene på Granbakken nytårsnat. Vi er henne midt på natten, og braget er så voldsomt, at ingen af beboerne i husene tør vove sig ud.

Hvad har denne mystiske printplade/pc-komponent med det hele at gøre? Foto: Jim Hoff

- Man ved jo aldrig, hvad man kommer ud til, og hvad der bliver kastet efter en. Det var egentlig ganske utrygt, så jeg blev bare inde og passede mig selv. Dagen efter så jeg så, hvad der var sket og kontaktede politiet. De havde dog "ikke tid til at køre efter den slags", så nu håber jeg at få den lokale betjent i tale i næste uge, så han kan komme og se omfanget eksplosionen, siger Carsten Nielsen.


Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket, hvis der havde været mennesker i nærheden med alle de skarpe jerndele flyvende gennem luften med raketfart

Carsten Nielsen beboer på Granbakken 35


Han er nemlig ikke sikker på, at det 'kun' drejer sig om tilfældigt hærværk. Det er nemlig den eneste postkasse i området, der er blevet sprængt i luften, og det finder Carsten Nielsen påfaldende.

- Hvorfor er det lige min postkasse, der er sprængt i luften. Jeg kan ikke lade være med at få tanken, at det er personligt, at der er nogen, der er ude efter mig. Sidste år fik jeg skrammet min bil her på stedet, og det kostede mig 34.000 kroner, så jeg kan ikke lade være med at tro, at det mere er en hate crime end det er hærværk, lyder det med bekymring i stemmen fra Carsten Nielsen.

Annonce

Sætter menneskeliv i fare

Det er den ene bekymring, han har. Den anden handler meget om omfanget af eksplosionen, og de følger, det kunne have fået.

- Jeg er som sådan ligeglad med postkassen og redskabskuret. Det kan jo laves igen. Men at man kan være så ubetænksom at bruge så kraftigt fyrværkeri, eller hvad det nu var, at man reelt sætter menneskeliv i fare, det er jeg virkelig rystet over. Derfor mener jeg også, at vi skal gøre alt for at finde gerningsmændene og drage dem til ansvar, konstaterer Carsten Nielsen.

Det undrer ham også, at der midt i bunken af jernfragmenter, flænset træ og iturevne aviser ligger hvad, der ligner en printplade, eller noget fra indmaden på en pc.

Eksplosionen blæste et stort hul i det redskabsskur, som Carsten Nielsens postkasse hænger på. Foto: Jim Hoff

- Har 'bomben' været batteridrevet eller fjernstyret? Det er jo sådan noget, jeg gerne vil have politiet til at se på og vurdere på, siger Carsten Nielsen, der afventer med oprydning af gerningsstedet, indtil politiet har set på sagerne.

Annonce

Politiet har næppe tid

En af de andre beboere på Granbakken, Else Bøndergaard, der også sidder i Domeas bestyrelse,  har også konstateret, at Carsten Nielsen postkasse er den eneste på Granbakken, der er sprunget i luften. Men hun mener dog, at det godt kan være tilfældigt, at det netop blev Carsten Nielsens postkasse, det gik ud over denne nytårsaften.

Efterladenskaber fra postkassesprængningen inde i redskabsrummet. Foto: Jim Hoff

- Men jeg deler Carstens bekymring over den meget voldsomme eksplosion. Det er meget groft, og det havde været livsfarligt at være i nærheden af eksplosionen. Jeg synes også, at de ansvarlige skal findes, men jeg tror desværre bare ikke, politiet har tid og ressourcer til at gøre ret meget ved den slags sager her, konstaterer Else Bøndergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce